//40 μέρες χωρίς τον Μητροπολιτή μας – Άρχισαν οι εργασίες για το μνήμα του – Το Σάββατο το μνημόσυνο του

40 μέρες χωρίς τον Μητροπολιτή μας – Άρχισαν οι εργασίες για το μνήμα του – Το Σάββατο το μνημόσυνο του

Spread the love

40 ημέρες συμπληρώνονται το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου από την ημέρα που ο σεπτός ποιμενάρχης της Καστοριάς, ο πολυαγαπημένος και πολύκλαυστος κυρός Σεραφείμ, παρέδωσε στα χέρια του Θεού την αγιασμένη ψυχή του, ενώ νοσηλευτόταν στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Το Σάββατο επί την συμπληρώση 40 ημερών από την κοίμηση του, θα τελεσθεί τόσο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Καστοριάς Τεσσαρακονθήμερο Ιερό μνημόσυνο από τον Τοποτηρητή Μητροπολίτη Γρεβενών κ.κ Δαυίδ. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, λόγω των υγειονομικών μέτρων, μνημόσυνο για τον μακαριστό Μητροπολίτη μας, θα τελεσθεί σε όλες τις ενορίες της Μητροπολιτικής Περιφέρειας, πάντα με τα προβλεπόμενα μέτρα.

Σήμερα πάντως, ξεκίνησε και η κατασκευή του μνήματος στον τάφο όπου αναπεύεται στην Καστοριανή γη, που τόσο πολύ αγάπησε, το σκήνωμα του. Εκτίμαται ότι μέχρι την Παρασκευή θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες και το Σάββατο, οπότε και συμπληρώνει 40 ημέρες, θα είναι έτοιμο. Πάντως όλο αυτό το χρονικό διάστημα, πολύς κόσμος και κυρίως νέοι άνθρωποι, δεν έχουν σταματήσει να επισκέπτονται τον τάφο του μακαριστού, αφού δεν είχαν την ευκαιρία να φιλήσουν για τελευταία φορά το χέρι του και να πάρουν την ευχή του, κατά την Εξόδιο Ακολουθία και να του δώσουν τον τελευταίο ασπασμό.

 


Spread the love