Σοβαρό τροχαίο ατύχημα με αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό και τον τραυματισμό ενός οδηγού αυτοκινήτου, σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 4 Αυγούστου 2024, στην Επαρχιακή οδό Αμυνταίου – Καστοριάς.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ditikostipos.gr, το τροχαίο ατύχημα συνέβη κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, όταν ο οδηγός ενός αυτοκινήτου έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του με αποτέλεσμα να “καρφωθεί” σε μία κολώνα φωτισμού που βρίσκεται στην περιοχή. Από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης το όχημα βρέθηκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, οπού και ακινητοποιήθηκε.
Μάλιστα ο οδηγός του οχήματος εγκλωβίστηκε τραυματισμένος μέσα στο ΙΧ και χρειάστηκε η επέμβαση κλιμακίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καστοριάς για τον απεγκλωβισμό του και την μεταφορά του με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς για να του παρασχεθούν οι κατάλληλες ιατρικές φροντίδες.
Στο συμβάν βρέθηκε άμεσα δύναμη της τροχαίας Καστοριάς για να ερευνήσει τα αίτια που προκάλεσαν το τροχαίο ατύχημα και για να διευκολύνει την κίνηση των οχημάτων στον πολυσύχναστο αυτόν δρόμο. Επίσης, το κλιμάκιο της Πυροσβεστική Υπηρεσία Καστοριάς ενήργησε για την πλύση της ασφάλτου επειδή είχαν χυθεί λάδια από τη μηχανή του οχήματος.
Τέλος, συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ Καστοριάς παρέμβει για την διακοπή της ηλεκτροδότησης στην κολώνα ηλεκτροφωτισμού.