//Αισθητός σε όλη την κεντρική Ελλάδα ο σεισμός – Λέκκας: Πολύ μεγάλος σεισμός, αισιοδοξία για εκτόνωση

Αισθητός σε όλη την κεντρική Ελλάδα ο σεισμός – Λέκκας: Πολύ μεγάλος σεισμός, αισιοδοξία για εκτόνωση

Spread the love

σχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι και έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της χώρας. Από την Αθήνα έως την Πάτρα και από το Μεσολόγγι έως τη Θεσσαλονίκη. Ακόμη και σε όλη την Καστοριά.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην περιοχή της Λάρισας, προκαλώντας μεγάλη ανησυχία, ενώ ήταν και αρκετά μεγάλης διάρκειας. Πολίτες βγήκαν στους δρόμους, καθώς υπήρξαν και αρκετοί μετασεισμοί μικρότερης, αλλά αρκετά αισθητής ισχύος.

Αναφορές από τη Θεσσαλονίκη κάνουν λόγο για μια πολύ έντονη δόνηση, ενώ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπάρχουν αναφορές από χρήστες ότι ο σεισμός έγινε αισθητός σε πάρα πολλές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, ανέφερε ότι προς το παρόν δεν έχουν υπάρξει αναφορές σε ζημιές, ενώ δόθηκε εντολή οι μαθητές να φύγουν από τα σχολεία και να παραμείνουν σε εξωτερικούς χώρους για το επόμενο δίωρο.

Ο κ. Αγοραστός ανέφερε ότι το επίκεντρο είναι ανάμεσα στην Ελασσόνα και τον Τύρναβο στην περιοχή της Ποταμιάς, ενώ κάτοικοι της περιοχής λένε ότι από το πρωί υπήρχε μια σεισμική δραστηριότητα.

Ο Δήμαρχος Ελασσώνας Νίκος Γάτας, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι έχει δώσει ήδη εντολή να ξεκινήσουν έρευνες για τυχόν ζημιές σε όλα τα δημόσια και δημοτικά κτίρια.

Λέκκας: Πολύ μεγάλος ο σεισμός, αισιοδοξία για εκτόνωση

Ο επικεφαλής του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμης Λέκκας, έκανε λόγο για πολύ μεγάλο σεισμό, αισθητό σε όλη την κεντρική Ελλάδα.

Τόνισε, όμως, ότι το αισιόδοξο μήνυμα είναι οι έντονοι μετασεισμοί, κάτι που ενδεχομένως δείχνει γρήγορη εκτόνωση της σεισμικής ακολουθίας.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤOP ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ


Spread the love