//Αλλάζει επίπεδο η ταχύτητα του διαδικτύου στην Εορδαία με την τοποθέτηση οπτικής ίνας, με ταχύτητα 100 mbps.

Αλλάζει επίπεδο η ταχύτητα του διαδικτύου στην Εορδαία με την τοποθέτηση οπτικής ίνας, με ταχύτητα 100 mbps.

Spread the love

Στο Δημαρχείο Εορδαίας βρέθηκε σήμερα το πρωί κλιμάκιο της COSMOTE, όπου και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Παναγιώτη Πλακεντά. Στην συνάντηση συζητήθηκε το έργο τοποθέτησης οπτικών ινών ταχύτητας 100 mbps και καμπινών στην Πτολεμαΐδα, το οποίο ξεκίνησε από την COSMOTE σε δρόμους και σημεία της πόλης. Πιο συγκεκριμένα αναμένεται, μέχρι τις αρχές του ερχόμενου Οκτωβρίου, να τοποθετηθούν περίπου 24 χλμ οπτικής ίνας ταχύτητας 100 mbps, καθώς και 23 καμπίνες   γειτονιάς (FTTC).

Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Πολεοδομίας και Προγραμματισμού Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Νικόλαος Φουρκιώτης, ενώ το κλιμάκιο της COSMOTE αποτελούνταν από τον Προϊστάμενο της Υποδ/νσης Διαχείρισης Έργων Β. Ελλάδας Αλκιβιάδη Νουσηκύρου, τον Προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας καταστήματος Πτολεμαΐδας Παρασκευά Δαδόπουλο και τους δύο επιβλέποντες μηχανικούς των εργασιών. Στην συνάντηση επίσης παρέστη και ο ανάδοχος του έργου.

Ο Δήμαρχος Εορδαίας τόνισε ότι η σημαντικότητα του συγκεκριμένου έργου είναι πολλαπλώς μεγαλύτερη από την αναμενόμενη μικρή ταλαιπωρία και το θόρυβο που θα προκαλέσουν μέχρι το πέρας των εργασιών οι εκσκαφές που απαιτούνται, αφού η τοποθέτηση οπτικών ινών αποτελεί το μεγαλύτερο έργο αναβάθμισης των τηλεπικοινωνιακών υποδομών. Επίσης σημείωσε ότι με την υποδομή Fiber To The Home, δηλαδή οπτικής ίνας που θα φτάνει κατευθείαν μέσα στο σπίτι και την επιχείρηση, θα υπάρξουν πολλά οφέλη προς τους κατοίκους και θα δημιουργηθούν νέα αναπτυξιακά δεδομένα για τις επιχειρήσεις.

Ο Παναγιώτης Πλακεντάς υπογράμμισε με έμφαση στους εκπροσώπους της COSMOTE A.E. και τον ανάδοχο του έργου, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις εργασίες τηρώντας στον απόλυτο βαθμό τα μέτρα προστασίας και να προχωρούν άμεσα στις εργασίες αποκατάστασης, είτε σε οδόστρωμα είτε σε πεζοδρόμιο, έτσι ώστε να υπάρξει η μικρότερη δυνατή ενόχληση προς τους κατοίκους της Πτολεμαΐδας.

Τέλος ζητήθηκε να υπάρχει συνεχής ενημέρωση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Εορδαίας για την πορεία και το ακριβές χρονοδιάγραμμα του έργου, κάτι για το οποίο δεσμεύτηκαν οι εκπροσωπούντες την COSMOTE A.E. καθώς και ο ανάδοχος του έργου.

 

 

 


Spread the love