//Αλλάζει το όριο επιβατών στα Ταξί – Πόσα θα επιτρέπονται

Αλλάζει το όριο επιβατών στα Ταξί – Πόσα θα επιτρέπονται

Spread the love

Αλλάζει το όριο των επιβατών στα ταξί, σύμφωνα με τις  ανακοινώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας.

Ο κ. Χαρδαλιάς δήλωσε, συγκεκριμένα, όσον αφορά στα ταξί, πως «επιτρέπονται πλέον δύο επιβαίνοντες, πλην του οδηγού».

Υπενθυμίζεται πως μέχρι πρότινος στο ταξί επιτρεπόταν η επιβίβαση μόνο ενός ατόμου, πλην του οδηγού, με μόνη εξαίρεση τα έκτακτα περιστατικά (ιατρική ανάγκη κλπ.).

Αξίζει να αναφερθεί πως η εν λόγω πρόβλεψη είχε προκαλέσει αντιδράσεις τόσο από τον κλάδο των ταξί, σύμφωνα με εκπροσώπους του οποίου το όριο του ενός επιβάτη προκαλούσε οικονομική ζημία, όσο και από τους γιατρούς!

Χαρακτηριστική είναι η χθεσινή ανακοίνωση από την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά, σύμφωνα με την οποία «Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ εισηγείται προς την επιτροπή λοιμωξιολόγων να επιτραπεί η επιβίβαση δύο ατόμων της ίδιας οικογένειας σε ένα ταξί για την μεταφορά τους. Ο κίνδυνος διασποράς του ιού δεν επηρεάζεται από την διαδρομή μέσω αυτοκίνητου, αφού τα άτομα αυτά ανήκουν στην ίδια οικογένεια και διαμένουν στην ίδια οικία».

Για το παραπάνω ζήτημα, άλλωστε, είχαν υπάρξει αρκετές καταγγελίες πολιτών στους οποίους είχε επιβληθεί πρόστιμο επειδή επέβαιναν μαζί σε ταξί, όντας συγγενείς.

Από τη σχετική δήλωση του αρμόδιου υπουργού προκύπτει, πάντως, πως το όριο των δύο, πλέον, ατόμων, ανά ταξί δεν αφορά μέλη της ίδιας οικογένειας.


Spread the love