//Αναφορές στην Κεραμέως κατέθεσε η Ολυμπία Τελιγιορίδου για το 1ο και το 2ο Γυμνάσιο Καστοριάς

Αναφορές στην Κεραμέως κατέθεσε η Ολυμπία Τελιγιορίδου για το 1ο και το 2ο Γυμνάσιο Καστοριάς

Spread the love

Αναφορές κατέθεσε η Ολυμπία Τελιγιορίδου προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων την επιστολή του 1ου Γυμνασίου Καστοριάς σχετικά με τα αιτήματα των μαθητών και του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων για τα προβλήματα του σχολείου εν μέσω της πανδημίας και την επιστολή του 2ου Γυμνασίου Καστοριάς στην οποία γίνεται για ακόμα μια φορά εμφανές το μεγάλο πρόβλημα που προκύπτει με τις υπεράριθμες τάξεις στα σχολεία λόγω του Covid-19.

 

Ακολουθούν τα κείμενα των αναφορών και οι σχετικές επιστολές των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των δύο σχολείων:

 

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων
ΑΝΑΦΟΡΑ

Για την κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Θέμα: «Αιτήματα μαθητών & Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Γυμνασίου
Καστοριάς»

H Βουλευτής Καστοριάς Ολυμπία Τελιγιορίδου καταθέτει προς την κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων αναφορά το έγγραφο – αίτηση του 1ου Γυμνασίου Καστοριάς: «Αιτήματα μαθητών & Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων», στο οποίο καταθέτονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το 1ο Γυμνάσιο Καστοριάς εν μέσω πανδημίας.

Επισυνάπτεται έγγραφο με τα αναφερόμενα σχετικά.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις σχετικές ενέργειες και να μας ενημερώσετε σχετικά.

 

Αθήνα, 26 Οκτωβρίου 2020

H καταθέτουσα Βουλευτής
Τελιγιορίδου Ολυμπία

 

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
1ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Λ. Κωπηλατών Καστοριά Τ.Κ. 52100
Τηλ. 6983957557

ΠΡΟΣ
ΔΗΜΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Δ/ΝΣΗ Β/ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ
ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ κ. ΖΗΣΗ ΤΖΗΚΑΛΑΓΙΑ
ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ κ. ΟΛΥΜΠΙΑ ΤΕΛΗΓΙΟΡΙΔΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

13 Οκτωβρίου 2020

ΘΕΜΑ: Αιτήματα μαθητών & Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων.

 

Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Καστοριάς, μετά από εκδήλωση πρόθεσης των μαθητών να προχωρήσουν σε κατάληψη, ενημερώθηκε από τον Διευθυντή του σχολείου σχετικά με τα αιτήματά τους, έπειτα από απόφασή μας να παρέμβουμε προκειμένου να διερευνήσουμε τυχόν λύσεις.

Τα αιτήματα των μαθητών που χρίζουν άμεσης αντιμετώπισης αφορούν τα εξής ζητήματα:

1ο: Το ζήτημα της καθαριότητας του σχολείου. Η καθαρίστρια έρχεται στο σχολείο για 3 ώρες μόνο (στο σχολείο) μετά την αποχώρηση των μαθητών, ενώ ο κανονισμός ορίζει να υπάρχει υπεύθυνος καθαριότητας καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου. Αιτούμαστε είτε τη διερεύνηση του ωραρίου της ήδη υπάρχουσας καθαρίστριας είτε την πρόσληψη επιπλέον μ προσωπικού για την φροντίδα & καθαριότητα του χώρου.

2ο: Ο αριθμός των μαθητών στα τμήματα της Γ’ Γυμνασίου (Γ1: 26 μαθητές & Γ2: 27 μαθητές) προκαλεί συνθήκες δύσκολες εν μέσω πανδημίας. Αίτημά μας είναι η δημιουργία τριών ολιγομελών τμημάτων, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της διδασκαλίας σε συνθήκες ασφάλειας.

3ο: Το συνεχόμενο 2ωρο μαθήματος με ενδιάμεσα σύντομα διαλλείματα προκαλεί δυσφορία στα παιδιά. Θα ήταν καλό να δοθεί μια λύση.

Ως εκπρόσωποι των γονέων του σχολείου μας αφουγκραζόμαστε την ανησυχία και την αγωνία όλων ενόψει της σχολικής χρονιάς, που δεν ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Ευελπιστούμε στην εύρεση λύσεων που θα εξασφαλίσουν την καλύτερη λειτουργία του σχολείου, αλλά πρώτιστα την υγειά των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

 

Η πρόεδρος

Η Γραμματέας

 

 

 


Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για την κ. Υπουργό  Παιδείας και Θρησκευμάτων

 

Θέμα: «Διαμαρτυρία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Καστοριάς»

H Βουλευτής Καστοριάς Ολυμπία Τελιγιορίδου καταθέτει προς την κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων αναφορά την επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Καστοριάς, στην οποία γίνεται για ακόμα μια φορά εμφανές το μεγάλο πρόβλημα που προκύπτει με τις υπεράριθμες τάξεις στα σχολεία εν μέσω της πανδημίας του Covid-19.

 

Επισυνάπτεται έγγραφο με τα αναφερόμενα σχετικά.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις σχετικές ενέργειες και να μας ενημερώσετε σχετικά.

                                                                                                                         

Καστοριά, 27 Οκτωβρίου 2020

 

H καταθέτουσα Βουλευτής

 Τελιγιορίδου Ολυμπία

 

 

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ                                                                                                23/10/2020

2ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΔΙΟΚΛΗΤΙΑΝΟΥ 41 52100

Με το παρόν έγγραφο θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι κατόπιν ενημερωτικής συνάντησης με τον γυμνασιάρχη του 2ου Γυμνασίου Καστοριάς κ. Κωτσόπουλο ενημερωθήκαμε ότι η πρώτη τάξη του σχολείου μας μετά από την τελευταία μεταγραφή ενός μαθητή έχει μείνει με 27 μαθητές. Επιπλέον μια φιλόλογος του σχολείου μας θα πάρει μακροχρόνια άδεια και δεν υπάρχει δυνατότητα αντικατάστασης της. Επομένως η μόνη νόμιμη λύση είναι η συνένωση του τμήματος της Α τάξης.

Κατανοούμε την ανάγκη τήρησης των νόμων όμως θέλουμε να εκφράσουμε την δυσαρέσκεια μας για το χρόνια πρόβλημα που αντιμετωπίζει το σχολείο μας σχετικά με την χωροταξική κατανομή. Κάθε χρόνο εγγράφετε ένας αριθμός μαθητών και καταλήγουν να παρακολουθούν οι μισοί από αυτούς. Συγκεκριμένα φέτος εγγράφηκαν βάση της γεωγραφικής κατανομής από τα αντίστοιχα δημοτικά 40 μαθητές στην πρώτη τάξη του 2ο Γυμνάσιου και για διάφορους λόγους μεταγράφηκαν σε άλλα όμορρα γυμνάσια και στο τέλος έμειναν 27. Αν και αυτό μπορεί να ακολούθησε νόμιμες διαδικασίες θεωρούμε ότι δεν βοηθάει την σωστή λειτουργία του σχολείου και κατά κάποιο τρόπο το υποβαθμίζει.

Επιπλέον θα πρέπει να επισημάνουμε τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε και την ανάγκη τήρησης των μέτρων που μας επιβάλλει η πολιτεία για την αποφυγή εξάπλωσης του ‘’COVID 19’’ . Όπως  είναι γνωστό όλα τα παιδιά, οι γονείς και οι καθηγητές συνεργάστηκαν και με την τήρηση μάσκας και με την τήρηση των απαραίτητων μέτρων υγιεινής στα σχολεία. Ως εκ τούτου είναι λογικό να θεωρούμε παράλογη την συνένωση ενός τμήματος κατά την διάρκεια της συγκεκριμένης πανδημίας. Άσχετα με το μέγεθος μιας τάξης είναι αδιανόητο να συνωστίζονται 27 παιδιά και είναι επίσης δύσκολο να τηρηθεί η απαραίτητη απόσταση αναμεταξύ τους. Το πιο τραγικό όμως είναι η συνένωση αυτή να πραγματοποιηθεί κατά την διάρκεια μιας τοπικής καραντίνας που δυστυχώς μπορεί να παραταθεί για αόριστο χρονικό διάστημα.

Ο σύλλογος του Γυμνασίου μας και ειδικότερα οι γονείς της πρώτης γυμνασίου θα θέλαμε να εκφράσουμε την ανάγκη άμεσης επανεξέτασης του θέματος για όλους τους ανωτέρω λόγους αλλά κυρίως για να σεβαστούμε το δικαίωμα των παιδιών να είναι ασφαλή και να μπορούν να συμμετέχουν με τον καλύτερο τρόπο στην διεξαγωγή του μαθήματος, με τα υπάρχων δεδομένα, της απαραίτητης χρήσης μάσκας και του συνωστισμού μέσα σε μια τάξη και όσων έπονται από αυτό.

 

ΕΚ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ

 2ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ


Spread the love