//Ανεξήγητος θάνατος για 350 ελέφαντες στη Μποτσουάνα

Ανεξήγητος θάνατος για 350 ελέφαντες στη Μποτσουάνα

Spread the love

Εκατοντάδες θάνατοι έχουν σημειωθεί τους τελευταίους μήνες στη Μποτσουάνα δημιουργώντας ένα μυστήριο γύρω από το θέμα.

Σύμφωνα με το BBC, ο Δρ. Νίαλ ΜακΚαν, της ομάδας διάσωσης Νάσιοναλ Παρκ, ανέφερε πως συνάδελφοί του είχαν εντοπίσει πάνω από 350 πτώματα στο Δέλτα του Οκαβάνγκο από τις αρχές του Μαΐου. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει εξήγηση γιατί έχουν πεθάνει τόσοι ελέφαντες καθώς οι αναλύσεις δειγμάτων είναι μια χρονοβόρα διαδικασία. Η Μποτσουάνα φιλοξενεί το 1/3 του πληθυσμού των ελεφάντων της Αφρικής, ο οποίος περιορίζεται σταδιακά.

Ο ΜακΚαν και οι συνάδελφοί του μετά από μια τρίωρη πτήση εντόπισαν 169 πτώματα ελεφάντων ενώ ένα μήνα αργότερα εντόπισαν 187 νεκρούς ελέφαντες, φτάνοντας σε σύνολο τους 350. Οι αριθμοί αυτοί είναι άνευ προηγουμένου σύμφωνα με τον ΜακΚαν.

Οι πρώτες εκτιμήσεις της Κυβέρνησης έχουν αποκλείσει τη λαθροθηρία ως εξήγηση των θανάτων καθώς σε κανέναν από τους ελέφαντες δεν είχαν αφαιρεθεί οι χαυλιόδοντες. Επίσης, είναι παράξενο το γεγονός ότι έχουν πεθάνει μόνο ελέφαντες και όχι άλλα ζώα, καθώς σε περιπτώσεις λαθροθηρίας χρησιμοποιείται δηλητήριο για τη θανάτωση των ζώων.

Ο επικεφαλής της ομάδας διάσωσης τονίζει πως ο τρόπος που πεθαίνουν οι ελέφαντες αλλά και η τάση που έχει παρατηρηθεί στην περιοχή να περπατούν κυκλικά, υποδηλώνει πώς κάτι πλήττει τα νευρικά τους συστήματα. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι υπάρχει κάποια ασθένεια που πλήττει τον πληθυσμό των ελεφάντων.

Ωστόσο, καμία από τις παραπάνω θεωρίες δεν είναι απόλυτα βάσιμη μέχρι να βρεθεί η πραγματική αιτία του φαινομένου.

https://twitter.com/BBCWorld/status/1278430386595549190


Spread the love