//Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τα σχολεία – Πιθανή εξ αποστάσεως η εξεταστική Σεπτεμβρίου

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τα σχολεία – Πιθανή εξ αποστάσεως η εξεταστική Σεπτεμβρίου

Spread the love

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο μετάθεσης της ημερομηνίας έναρξης των μαθημάτων, με το άνοιγμα των σχολείων να έχει οριστεί για τις 7 Σεπτεμβρίου, ωστόσο «θα γίνει ανάλυση των επιδημιολογικών δεδομένων τα οποία αλλάζουν από τη μία μέρα στην άλλη».

«Eίναι πολύ νωρίς να πάρουμε αποφάσεις σχετικά με την επανέναρξη που έχει δρομολογηθεί σε πέντε εβδομάδες και οι όποιες αποφάσεις θα πρέπει να ληφθούν στη βάση των τελευταίων επιδημιολογικών δεδομένων».

Η υπουργός Παιδείας, αναφέρθηκε στα σενάρια που έχουν συζητηθεί για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία, με αυξημένα μέτρα προστασίας και το ενδεχόμενο της εκ περιτροπής διδασκαλίας.

Σχολιάζοντας την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού τις τελευταίες ημέρες η Νίκη Κεραμέως ανέφερε πως «είναι σαφές ότι υπάρχει μια έξαρση και παραμένει πρώτο μέλημα μας η προστασία της δημόσιας υγείας», ενώ επισήμανε ότι «πρέπει να μάθουμε όλοι να ζούμε σε αυτή τη νέα κανονικότητα».

Αναφορικά με τα παιδιά στις πρώτες τάξεις του δημοτικού και το κατά πόσο μπορούν να ακολουθήσουν τα μέτρα, η υπουργός Παιδείας ανέφερε: «Όπως έδειξε η προηγούμενη εμπειρία και τα μικρά παιδιά μπορούν να προσαρμοστούν πολύ καλά».

Τέλος, για την εξεταστική του Σεπτεμβρίου, η κ. Κεραμέως επισήμανε πως έχουν δοθεί οδηγίες στα πανεπιστήμια. «Υπάρχει η επιλογή της εξ αποστάσεως εξέτασης αλλά και δια ζώσης, αναλόγως με τις συνθήκες».


Spread the love