//Ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης των επαγγελματικών ενοικίων μέχρι τέλος του έτους λόγω κορωνοϊου

Ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης των επαγγελματικών ενοικίων μέχρι τέλος του έτους λόγω κορωνοϊου

Spread the love

Η πρόταση του μέτρου της μείωσης των επαγγελματικών μισθωμάτων για τις πληττόμενες επιχειρήσεις από τη νέα έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας, βρίσκεται στο τραπέζι του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”, ανοιχτό προς παράταση ακόμη και μέχρι τέλος του έτους, είναι το μέτρο της μείωσης των ενοικίων στα επαγγελματικά ακίνητα και στα εμπορικά καταστήματα.

Παράλληλα, το οικονομικό επιτελείο εξετάζει τη συνέχιση της φοροαπαλλαγής του 30% των χαμένων μισθωμάτων για τους ιδιοκτήτες.

Η αναγκαστική εφαρμογή μειώσεων των ενοικίων έχει ανοίξει έναν «πόλεμο» στην αγορά μεταξύ ιδιοκτητών και επιχειρηματιών για το ύψος των μισθωμάτων. Οι αβέβαιες συνθήκες λόγω της πανδημίας και ο φόβος ενός νέου κύματος, με εκτίναξη των λουκέτων στην αγορά, αναγκάζουν τους εμπόρους και τους ιδιοκτήτες να αναζητήσουν κοινές λύσεις.

Έτσι, προτείνουν στην κυβέρνηση την οικειοθελή συνέχιση του μέτρου μείωσης των ενοικίων στον βαθμό που συμφωνούν μεταξύ τους, παράλληλα με τη διατήρηση της φοροαπαλλαγής για τους ιδιοκτήτες.

Η κυβέρνηση, παράλληλα, έχει ανοίξει στο τραπέζι ένα νέο «πακέτο» μέτρων για την περαιτέρω στήριξη της αγοράς και των εργαζομένων από το φθινόπωρο.

Στο τραπέζι, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται η παράταση του μέτρου της αναγκαστικής μείωσης των ενοικίων για τις πληττόμενες επιχειρήσεις (λήγει τέλος Αυγούστου) ή και να επεκταθεί σε εθελοντική βάση για τους εμπόρους οι οποίοι έχουν καταθέσει το σχετικό αίτημα στο υπουργείο Οικονομικών.


Spread the love