//Ανοίγουν Δευτέρα τα σχολεία σε όλη τη χώρα – Ανοίγουν και πρακτορεία ΟΠΑΠ – Όλες οι αλλαγές στα μέτρα

Ανοίγουν Δευτέρα τα σχολεία σε όλη τη χώρα – Ανοίγουν και πρακτορεία ΟΠΑΠ – Όλες οι αλλαγές στα μέτρα

Spread the love

Ανοίγουν τη Δευτέρα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια σε ολόκληρη τη χώρα, εκτός από τις «κόκκινες», όπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για τον κοροναϊό.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε η Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά τη διάρκεια της εισήγησής της, η επιτροπή λοιμωξιολόγων της χώρας μας αποδέχτηκε την πρόταση του υπουργείου Ανάπτυξης, στις «κόκκινες» περιοχές, τα ψώνια να πραγματοποιούνται με click away και click in shop.

Επιστροφή στα θρανία με μέτρα
Φυσικά, η επιστροφή των μαθητών των Γυμνασίων και των Λυκείων θα γίνει με την εφαρμογή όλων των μέτρων πρόληψης που περιλαμβάνονται στις σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου.

Τα μέτρα είναι:

η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
τα διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών.
οι σταθερές ομάδες μαθητών σε αθλήματα και άλλες δραστηριότητες,
χρήση αντισηπτικών
σχολικοί εορτασμοί με μέτρα
δειγματοληπτικοί έλεγχοι από ΕΟΔΥ

Οι 6 περιοχές που παρουσιάζουν επιβαρυμένη κατάσταση στα νοσοκομεία είναι η  Βοιωτία, η Δυτική Αττική, η Εύβοια, η Θήρα, η Λέσβος και η Χαλκιδική. Άλλες 10, και συγκεκριμένα οι Βόρειος Τομέας Αθηνών, Δυτικός Τομέας Αθηνών, Κεντρικός Τομέας Αθηνών, Νότιος Τομέας Αθηνών, Ανατολική Αττική, Αιτωλιακαρνανία, Αρκαδία, Ζάκυνθος, Μαγνησία και Ρέθυμνο βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης επαγρύπνησης.

Σε ότι αφορά την Περιφερειακή ενότητα Κοζάνης, ο δήμος Εορδαίας παραμένει σε Lockdown ενώ η Σιάτιστα από τον δήμο Βοϊού και η Τοπική Κοινότητα Κρόκου του δήμου Κοζάνης από την ερχόμενη Δευτέρα μπαίνουν σε νέο καθεστώς, καθώς αίρονται τα αυστηρά μέτρα μετά από ελάφρυνση του ιικού φορτίου

metra_leitourgias-2
metra_leitourgias-3
metra_leitourgias-4
metra_leitourgias-5
metra_leitourgias-6
metra_leitourgias-7
metra_leitourgias-8
metra_leitourgias-9
metra_leitourgias-10
metra_leitourgias-11
metra_leitourgias-12

Spread the love