//Αντιδράει ο Γερμανικός τουριστικός κλάδος στην πρόταση για «πιστοποιητικό εμβολιασμού»

Αντιδράει ο Γερμανικός τουριστικός κλάδος στην πρόταση για «πιστοποιητικό εμβολιασμού»

Spread the love

Αρκετά επιφυλακτικές είναι οι αντιδράσεις του γερμανικού τουριστικού κλάδου στην πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Ο γερμανικός τουριστικός κλάδος φαίνεται να απορρίπτει καταρχήν την πρόταση του έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την εισαγωγή ενός πιστοποιητικού εμβολιασμού για τη “διευκόλυνση της ελεύθερης κυκλοφορίας των ατόμων που έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19”, με το επιχείρημα ότι δεν μπορεί να υπάρξουν ειδικά προνόμια για τους εμβολιασμένους.

Με το επιχείρημα πως «δεν μπορούν να υπάρξουν ειδικά προνόμια για τους εμβολιασμένους», φαίνεται να απορρίπτει ο γερμανικός τουριστικός κλάδος την πρόταση για ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Σύμφωνα με εκτίμηση του προέδρου του Ομοσπονιδακού Συνδέσμου της Γερμανικής Τουριστικής Οικονομίας BTW Μίχαελ Φρέτσελ, το να δωθούν προνόμια ταξιδιού σε όσους έχουν εμβολιαστεί είναι «ο λάθος πολιτικός δρόμος». Ο ίδιος σε δηλώσεις του αναφέρει, «το ελευθέρας μέσω πιστοποιητικού υγείας για τους εμβολιασμούς, θα έφερνε απαγόρευση ταξιδιών για τους μη εβολιασμένους».

Επιφυλάξεις εξέφρασε και ο Νόρμπερτ Φιμπιγκ, πρόεδρος του Γερμανικού Τουριστικού Συνδέσμου, ώς προς την εν λόγο πρόταση. Μάλιστα την χαρακτήρισε «πολύ θεωρητική», καθώς σύμφωνα με τον ίδιο θα χρειαστεί πολύς χρόνος μέχρι να εμβολιαστούν όσοι επιθυμούν και επίσης δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν τον ιο η οχι.

«ΟΧΙ» λέει και το γερμανικό ΥΠΕΣ

Στα τέλη Δεκεμβρίου και πριν καν κατατεθεί επίσημα η ελληνική πρόταση προς συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζέεχοφερ είχε ταχθεί κατά της προνομιακής μεταχείρισης εκείνων που θα κάνουν το εμβόλιο. «Ο διαχωρισμός μεταξύ εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων ισοδυναμεί με υποχρεωτικό εμβολιασμό. Εγώ όμως είμαι κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού», είχε τονίσει. Μιλώντας στην Bild της Κυριακής ο γερμανός ΥΠΕΣ είχε ταχθεί επίσης κατά της εκχώρησης ειδικών προνομίων για εμβολιασμένους από ιδιωτικές επιχειρήσεις, όπως αεροπορικές ή διοργανωτές συναυλιών.

Ο Μάνφρεντ Βέμπερ δηλώνει υπέρ της πρότασης

Ο αντιπρόεδρος της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης δήλωσε χθές όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα Bild, «Εάν οι άνθρωποι είναι εμβολιασμένοι, θα πρέπει να μπορούν να ταξιδεύουν στην ΕΕ με το αντίστοιχο έγγραφο».


Spread the love