//Αντιδράσεις για τα τηλέφωνα που δέχονται νοικοκυριά απο δικηγόρους για χρέη στην ΔΕΗ και απειλές για διακοπή

Αντιδράσεις για τα τηλέφωνα που δέχονται νοικοκυριά απο δικηγόρους για χρέη στην ΔΕΗ και απειλές για διακοπή

Spread the love

Πριν από δύο μέρες, συγκεκριμένα στις 19 Νοεμβρίου, ο ditikostipos.gr με δημοσιεύμα του, που φιλοξενήθηκε και από άλλα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ανέδειξε το σοβαρό θέμα με το οξύ πρόβλημα που αντιμετωπίζουν νοικοκύρια στην περιφερειακή ενότητα της Καστοριάς και αφορά τηλεφωνικές κλήσεις που δέχονται από δικηγορικά γραφεία της Αθήνας, για χρέη προς την ΔΕΗ, μέσα από τα οποία γίνοται αποδέκετες μεγάλων πιέσεων και απειλών!

Το δημοσίευμα μας, σύμφωνα με πληρφορίες μας, βρήκε ευήκοα ώτα, καθώς υπήρξε αντίδραση από τον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς κ. Δημήτρη Σαββόπουλο, ο οποίος όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας, απέστειλε επιστολή προς τον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κωστή Χατζηδάκη, καθώς και προν τον πρόεδρο της ΔΕΗ Γεώργιο Στάσση.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας ο κ. Σαββόπουλος με την επιστολή που απέστειλε προ δεκαημέρου περίπου, ζητά να σταματήσουν οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση στην περιοχή του νομού Καστοριάς, η οποία έχει επιβαρυνθεί υπερβολικά από την πανδημία του κορωνοϊού, που είχε ως αποτέλεσμα πολλοί να χάσουν την δουλειά τους ή να υποστούν σημαντική μείωση των εισοδημάτων τους. Ακόμα ο Αντιπεριφερειάρχης της Καστοριάς, εξηγεί στην επιστολή του, ότι εδώ ο χειμώνας διαρκεί σχεδόν 9 μήνες και πολλά από τα νοικοκυριά, ιδίως τα ευάλλωτα, επιλέγουν να θερμανθούν με την χρήση του ηλεκτρικού ρεύματος. Επομένως το ενδεχόμενο διακοπής του ρεύματος θα επιφέρει νέα προβλήματα στην ήδη βαριά επιβαρυμένη περιοχή μας.

Σε παρόμοια ενέργεια είχε προχωρήσει και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Καστοριά, Ολυμπία Τελιγιοριδου στις 23 Οκτωβρίου με επιστολή της προς τον πρόεδρο της ΔΕΗ, ζητώντας να σταματήσουν οι διακοπές στο ρεύμα στην περιοχή, εξηγώντας τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει η περιοχή.

Πάντως μέχρι στιγμής, τουλάχιστον σε δημόσιο επίπεδο, δεν έχει γίνει γνωστή καμία ενέργεια εκ μέρους του βουελυτή του κυβερνώντος κόμματος, Ζήση Τζηκαλάγια. Ελπίζουμε να έχει προχωρήσει σε ανάλογες ενέργειες, έστω και σιωπηρά, ώστε να πάρουν μια ανάσα τουλάχιστον τα ευάλλωτα νοικοκυριά της περιοχής μας και να σταματήσουν να ζουν με το άγχος μια ενδεχόμενης διακοπής.

Πάντως μέχρι στιγμής επίσης, δεν έχει γίνει γνωστό αν υπήρξε κάποια αντίδραση εκ μέρους του υπουργού Κωστή Χατζηδάκη ή από τον πρόεδρο της ΔΕΗ μετά τις επιστολές αυτές που έλαβαν, σε ένα τόσο λεπτό και ανθρώπινο ζήτημα!


Spread the love