//Ανυπολόγιστες οι ζημιές από τη θεομηνία στο Δροσερό Εορδαίας

Ανυπολόγιστες οι ζημιές από τη θεομηνία στο Δροσερό Εορδαίας

Spread the love

Ολική ήταν η καταστροφή στις καλλιέργειες στον κάμπο των 4.000 στρεμμάτων, του Δροσερού Εορδαίας, μετά τα έντονα φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή το βράδυ του περασμένου Σαββάτου.

Εκατοντάδες στρέμματα σιτηρών, ελαιοκράμβης, καλαμποκιού και κυρίως οπωροκηπευτικά, τα «θέρισε» το χαλάζι  σε μέγεθος κερασιού, που έπεφτε για 20 λεπτά συνεχόμενα, εν μέσω σοδειάς. Ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές στις καλλιέργειες, με τους παραγωγούς να βρίσκονται σε απόγνωση καθώς μέσα σε λίγα λεπτά χάθηκαν οι κόποι  μηνών. Σήμερα, ωστόσο, αναμένονται κλιμάκια του ΕΛΓΑ στην περιοχή για να καταγράψουν τις ζημιές.

Ωστόσο, από την πυκνή χαλαζόπτωση και τη δυνατή βροχή δρόμοι και αυλές πλημμύρισαν στην τοπική κοινότητα Δροσερού, οι δύο υπόνομοι στους πρόποδες του χωριού ξεχείλισαν, με αποτέλεσμα τα λύματα να καταλήξουν στο κέντρο του χωριού, ενώ  έπεσε τμήμα της γέφυρας κοντά στα Κοιμητήρια.

Η θεομηνία έπληξε και τη διπλανή κοινότητα την Ολυμπιάδα,  όπου δέντρο καταπλάκωσε μια  οικία, ενώ το νερό πλημμύρισε τους δρόμους του χωριού.

Ισχυρή ήταν η βροχόπτωση και στην περιοχή του Δήμου Βοΐου όπου έπεσε χαλάζι στο Πυλωρί, ενώ πλημμύρισαν οι δρόμοι στην πόλη της Σιάτιστας και η κεντρική πλατεία των Γρεβενών.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου


Spread the love