//Απαγόρευση κυκλοφορίας σε περιοχές NATURA της Π.Ε. Καστοριάς καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε περιοχές NATURA της Π.Ε. Καστοριάς καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση

Spread the love

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας για αύριο Πέμπτη 13/04/24λόγω δείκτη επικινδυνότητας (3), απαγορεύεται  η διέλευση, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές NATURA, καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση, στις παρακάτω περιοχές της Π.Ε. Καστοριάς, από Ώρα 10:00΄ έως Ώρα 22:00΄, ως εξής:

  • Για το Δήμο Νεστορίου:

Όλοι οι δασικοί δρόμοι σε όλες τις Δημ.Κοινότητες.

  • Για το Δήμο Άργους Ορεστικού:

Περιαστικό Δάσος Αργους Ορεστικού και περιοχή Προφήτης Ηλίας.

  •  Για το Δήμο Καστοριάς:

Οι δασικοί δρόμοι Δημ. Κοινοτήτων :Αγ. Αντωνίου Απόσκεπος(περιοχή αναδασώσεων),Κορησού, Λιθιάς, Βέργας και Κλεισούρας Βασιλειάδας, Σταυροποτάμου, Μελισσότοπου και Φωτεινής, Σιδηροχώρι, Μαυροκαμπος και Κρανιώνα, Χαλαρας Βυσσινιάς(περιοχή Ποιμενικού),Περιαστικά δάση-άλση πόλης Καστοριάς.

Επισημαίνεται ότι ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς δημοσιεύεται καθημερινά στην αρχική σελίδα του ιστοτόπου της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. (www.civilprotection.gr).

Η απαγόρευση διέλευσης ,παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων, στις παραπάνω περιοχές δεν καταλαμβάνει πρόσωπα που κατοικούν ή εργάζονται στις περιοχές που αποφασίστηκε η εφαρμογή της απαγόρευσης, αποκλειστικά για τη μετακίνηση τους από και προς την κατοικία ή την εργασία τους ,καθώς και πρόσωπα που μετακινούνται εντός του οδικού δικτύου.

Για κάθε παράβαση της απαγόρευσης της παρούσας απόφασης επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο τριακοσίων (300) ευρώ, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 129 του Ν 4926/2022. Αρμόδιες αρχές για τη διασφάλιση εφαρμογής της απόφασης απαγόρευσης και τη βεβαίωση του προστίμου, ορίζονται τα αρμόδια όργανα της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος της Δασικής Υπηρεσίας και της Δημοτικής Αστυνομίας . Επίσης καλούνται οι Δήμοι να συνδράμουν για την εφαρμογή της παρούσας σε δασικά οικοσυστήματα ,πάρκα και άλση αρμοδιότητας τους, με τη διάθεση προσωπικού και μέσων καθώς και με την ενεργοποίηση Εθελοντικών Οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή ευθύνης τους.

H απόφαση ισχύει μέχρι 31 Ιουλίου 2024 για δείκτη επικινδυνότητας κατηγορίας (3).

Χάρτης Κινδύνου Πυρκαγιάς


Spread the love