//Απαξιωτικός ο Ζήσης Τζηκαλάγιας για την Ιαματική της Αμμουδάρας – «Δεν γνωρίζω το νομοσχέδιο»

Απαξιωτικός ο Ζήσης Τζηκαλάγιας για την Ιαματική της Αμμουδάρας – «Δεν γνωρίζω το νομοσχέδιο»

Spread the love

Συνέντευξη τύπου παραχώρηση σήμερα το μεσημέρι ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Καστοριάς κ. Ζήσης Τζηκαλάγιας,tτην οποία ο ditikostipos μέσω της σελίδας του στο facebook μετέδωσε ολόκληρη και ζωντανά, μετά την χθεσινή συνάντηση του με τον πρωπυπουγό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης ο ditikostipos.gr έθεσε στον βουλευτή ερώτηση σχετικά με το νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμό, κατά το οποίο προτίθεται να προχωρήσει στη σύσταση Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία Ιαματικές Πηγές Ελλάδας (ΙΠΕ) και να «αρπάξει» από τους δήμους την εκμετάλλευση των πηγών. Το γεγονός έχει ήδη προκαλέσει σφοδρότατες αντιδράσεις ακόμα και σε επίπεδο Δυτικής Μακεδονίας, με τον πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Μακεδονίας, δήμαρχο Γρεβενών Γιώργο Δασταμάνη να καταφέρεται κατά αυτής της απόφασης του υπουργείου, ενώ ο δήμος Άργους Ορεστικού, που θίγεται άμεσα, λόγω της Ιαματικής Πηγής της Αμμουδάρας, σε έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ομόφωνα αποφάσισε να πει όχι στην αρπαγή των ιαματικών πηγών από την αυτοδιοίκηση.

Το φλέγον ζήτημα, όπως αναφέραμε, θέσαμε στον κυβερνητικό βουλευτή στην Καστοριά, Ζήση Τζηκαλάγια, ο οποίος δήλωσε άγνοια για το εν λόγο νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού. Αυτό βέβαια δεν είναι ιδιαίτερα άσχημο, καθώς μόλις χθες ήρθε στο φως της δημοσιότητας το σχέδιο του υπουργείου να προχωρήσει σε αυτήν την ακατανόητη πράξη αρπαγής των Ιαματικών Πηγών, επομένως είναι λογικό να μην έχει προλάβει να ενημερωθεί. Όμως όταν ένας βουλευτής, που υποτίθεται προασπίζεται τα συμφέροντα του τόπου που τον εκλέγει, δεν μπορεί να δίνει ως απάντηση ότι: θυμόμαστε πριν 30  40 50 χρόνια πριν, τις γιαγιάδες, του θείους μας, να απολαμβάνουν τα λουτρά τους στην Αμμουδάρα και ανακουφίζονταν κυρίως από ρευματικούς πόνους, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει ελαττωθεί η επισκεψημότητα, νομίζω λειτουργούν με πολύ χαμηλούς ρυθμούς. Η απάντηση αυτή του κυρίου βουλευτή, τουλάχιστον απαξιώνει την αξία την Ιαματικής Πηγής και ακυρώνει τις προσπάθειες κάθε αρχής που έχει καταβάλλει για να κρατήσει ψηλά και σε λειτουργία την εν λόγο πηγή, τα νερά της οποίας είναι σπάνιας αξίας λόγω των πολλών και πλούσιων στοιχείων τους.

Αν ο κ. Τζηκαλάγιας διαπιστώνει ότι υπάρχει πρόβλημα με την Ιαματική Πηγή της Αμμουδάρας και δεν λειτουργεί ως θα έπρεπε, όπως ο ίδιος ανέφερε, δεν έχει ευθύνη ως τοπικός και κυβερνητικός βουλευτής, ώστε να βοηθήσει τον δήμο και κάθε αρμόδιο φορέα, ώστε να μείνει εκεί που πρέπει (σε τοπικά χέρια και στην αυτοδιοίκηση) και να αναβαθμιστεί ώστε να προσφέρει εκτός από ιαματική ανακούφιση και στην τοπική οικονομία;


Spread the love