//Απεργία και κάλεσμα συμπαράστασης από το “Βοήθεια στο Σπίτι” Ν. Καστοριάς

Απεργία και κάλεσμα συμπαράστασης από το “Βοήθεια στο Σπίτι” Ν. Καστοριάς

Spread the love

Δυστυχώς οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την πορεία της προκήρυξης για την μονιμοποίηση μας από το ΑΣΕΠ είναι απογοητευτικές και μας οδηγούν σε γενική πανελλαδική απεργία στις 21-10-22.

Λίγο πριν (κυριολεκτικά στο παρά πέντε) την μόνιμη διασφάλιση του υπάρχοντος προσωπικού και ενώ έχουν εκδοθεί τα ΦΕΚ του μόνιμου διορισμού μας, μια αμφισβητούμενη απόφαση του ΣΤΕ  τινάζει  την προκήρυξη στον αέρα και οδηγεί στην ανεργία σχεδόν τους μισούς συναδέλφους μας. Βρισκόμαστε μπροστά σε  μια απόφαση που ακυρώνει την πολύχρονη προϋπηρεσία και εμπειρία μας θέτοντας κάποιους από εμάς ουσιαστικά εκτος εργασίας.

  • Μετά από 20 χρόνια συνεχούς και αδιάλειπτης εργασίας, κοινωνικής προσφοράς στους αδύναμους πολίτες, στους παππούδες και στις γιαγιαδες μας, με εμφανή παρουσία τοσο  στα αστικά κέντρα όσο και σε κάθε γωνιά της παραμεθορίου.
  • Μετά από την συμβολή μας στην οικονομική κρίση όταν δουλεύαμε απλήρωτοι για μήνες ολόκληρους και στηρίζαμε με προσωπικό κόστος τους εξυπηρετούμενους μας.
  • Μετά από την συμβολή μας στην υγειονομική κρίση όταν ήμασταν στους δρόμους και στα χωριά μας, σε συνθήκες απόλυτης καραντίνας για να μεταφέρουμε φάρμακα και τρόφιμα, και να στηρίξουμε και να συμπαρασταθούμε στο συνόλου  του πληθυσμού των περιοχών που εξυπηρετούμε.

Εργαζόμενοι στην ίδια  θέση εδω και 20 χρόνια, έχοντας προσληφθεί με τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ  και προφανώς καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες  εξακολουθούμε  να παραμένουμε   σε εργασιακή  αβεβαιότητα,  οι  τελευταίοι κατ’ εξαίρεση όμηροι συμβασιούχοι. Αυτή την στιγμή  1100 συνάδελφοι  απειλούνται με ανεργία, συνάδελφοί που πλησιάζουν σε ηλικία συνταξιοδότησης , εργαζόμενες γυναίκες οι περισσότερες που η κυβέρνηση έχει την υποχρέωση και την δυνατότητα να στηρίξει.

 

Η κυβέρνηση  καλείται να δώσει πολιτική λύση  ολοκληρώνοντας τον άμεσο διορισμό όλων μας, όπως άλλωστε έχει πράξει σε άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις. Η μέχρι σήμερα  στάση του αρμόδιου υπουργού κο Βορίδη  δεν αφήνει κανένα περιθώριο να ελπίζουμε για ευνοϊκή λύση. Αντιμετωπίζοντας την  δυσμενή αυτή εξέλιξη για το μέλλον και την επιβίωση μας διαπιστώνουμε δυστυχώς πως για ακόμη μια φορά αποτελούμε αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης .

 

Καλούμε τα σωματεία και τους φορείς του Νομού μας να στηρίξουν τον δίκαιο αγώνα μας για την ανατροπή της απόφασης του ΣΤΕ και για την ολοκλήρωση του οριστικού διορισμού μας.

 

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος                                                  Η Γεν.Γραμματέας

 

 

Λιάτση Ελευθερία                                                        Σιαπάζη Καλλιόπη      6947898153


Spread the love