//ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Όταν ο Νίκος Ξανθόπουλος επισκέφθηκε το Άργος Ορεστικό – ΦΩΤΟ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Όταν ο Νίκος Ξανθόπουλος επισκέφθηκε το Άργος Ορεστικό – ΦΩΤΟ

Spread the love

Όπως έγινε γνωστό, έφυγε σήμερα από την ζωή σε ηλικία 89 ετών ο σπουδαίος και δημοφιλέστατος ηθοποιός και τραγουδιστής Νίκος Ξανθόπουλος, που χαρακτηρίστηκε, όχι άδικα, ως το παιδί του λαού! Στα όσα συνέβησαν κατά την τελευταία του επίσκεψη στο Άργος Ορεστικό, ήταν ότι ο Νίκος Ξανθόπουλος συνάντησε τον… Νίκο Ξανθόπουλο!

Ο σπουδαίος και ταυτόχρονα απλούστατος ηθοποιός, είχε επισκεφθεί στο παρελθόν πολλές φορές την πόλη του Άργους Ορεστικού, με τελευταία τον Μάιο του 2006. Μάλιστα αγαπούσε πολύ την περιοχή και είχε, όπως μας πληροφορούν, μεγάλη αδυναμία, καθώς στα χρόνια της μεγάλης δόξας του, είχε βρεθεί στο Άργος Ορεστικό και είχε δώσει θεατρικές παραστάσεις. Κάποτε είχε τύχει να βρεθεί τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς και είχε βιώσει το μοναδικό έθιμο του Αργείτιτικου Πρωτοχρονιάτικου Καρναβαλιού, γεγονός που τον είχε εντυπωσιάσει υπερβολικά και ποτέ δεν ξέχασε! Άτομα που τον γνώρισαν αναφέρουν ότι πάντα έλεγε όταν άκουγε για το Άργος Ορεστικό, ο τόπος με τις υπέροχες… ανάποδες Αποκριές, αναφερόμενος φυσικά στο καρναβάλι της Πρωτοχρονιάς. Για του λόγου του αληθές υπάρχουν και κυκλοφορούν στον διαδίκτυο φωτογραφίες του που τον εμφανίζουν να γλεντά με την ψυχή του με Αργείτες καρναβαλιστές στα καφενεία της εποχής!

Η τελευταία φορά που επισκέφθηκε ο δημοφιλής ηθοποιός, του οποίου ο θάνατος σκόρπισε θλίψη και στο κόσμο του Άργους Ορεστικού, ήταν τον Μάιο του 2006. Στην επίσκεψη του αυτή είχε επισκεφθεί το βιβλιοπωλείο του Γιάννη Σανταλίδη με τον οποίο διατηρούσε φιλία και τακτική επικοινωνία. Άλλωστε το βιβλιοπωλείο του μακαριστού σήμερα Σανταλίδη, είχε αναλάβει την προώθηση και την πώληση του βιβλίου του.

Ο Νίκος Ξανθόπουλος μάλιστα παρουσίασε ο ίδιος το βιβλίο του στο κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο της πόλης, όπως άλλωστε φαίνεται και από τις φωτογραφίες ακολουθούν. Όπως ήταν φυσικό, έγινε αντικείμενο λατρείας, εισπράττοντας την αγάπη των παρευρισκομένων, άλλωστε ήταν το ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.

Κατά την επίσκεψη του αυτή συναντήθηκε με τον τότε δήμαρχο Άργους Ορεστικού Νίκο Τοτονίδη, τον οποίο επισκέφθηκε στο δημαρχείο ενώ τον περίμενε και μια έκπληξη καθώς ανάμεσα στους συμβούλους υπήρχε και ο πολύ αγαπητός στον κόσμο του Άργους Ορεστικού με το ίδιο ονοματεπώνυμο, δηλαδή ο Νίκος Ξανθόπουλος! Άλλωστε η τότε επίσκεψη του, είχε πραγματοποιηθεί μετά από σχετική πρόσκληση του δήμου και της τότε Πολιτιστικής, πρόσκληση στην οποία ο αξέχαστος ηθοποιός ανταποκρίθηκε αμέσως μετά μεγάλης χαράς!

Δείτε τις σπάνιες φωτογραφίες από την τελευταία επίσκεψη του


Spread the love