//Άργος Ορεστικό: Άδειασε η Τράπεζα Τροφίμων – Π. Λεωνίδας: Ντροπή να πεθαίνει κανείς από πείνα – ΒΙΝΤΕΟ

Άργος Ορεστικό: Άδειασε η Τράπεζα Τροφίμων – Π. Λεωνίδας: Ντροπή να πεθαίνει κανείς από πείνα – ΒΙΝΤΕΟ

Spread the love

Πλησιάζουν οι Άγιες Ημέρες των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων, το γνωστό κατά την παράδοση εορταστικό Δωδεκαήμερο!

Πολλά σπίτια ήδη έχουν στολιστεί και δεν είναι λίγοι αυτοί που κάθε μέρα ανεβάζουν στους λογαριασμούς τους στα social media λαχταριστούς μεζέδες και εκλεκτά φαγητά που απολαμβάνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους εξ αιτίας του lockdown που επιβλήθηκε για την καταπολέμηση του κορωνοϊού και κρατά σε όλη την Ελληνική επικράτειας κλειστούς τους Ιερούς Ναούς.

Την ίδια ώρα, εκατοντάδες συμπολίτες μας που δεν μπορούν να αγοράσουν ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΨΩΜΙ, έχουν στραφεί για πάσης φύσεως βοήθεια στην Εκκλησία. Καθημερινά δεκάδες συμπολίτες μας που έχουν χτυπηθεί αφενός από την οικονομική κρίση, αφετέρου από τις πρωτόγνωρες καταστάσεις της πανδημίας, ζητούν βοήθεια από τις κατά τόπους ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως Καστοριάς. Η βοήθεια που επιζητούν έχει να κάνει με θέματα καθημερινής διατροφής, θέρμανσης, ιατροφαρμεκευτικής περίθλαψης αλλά και οικονομικής ενίσχυσης για την ικανοποιήση σημαντικών αναγκών τους.

Μάλιστα, όπως πληροφορούμαστε ο αριθμός που ζητά την βοήθεια της τοπικής Εκκλησίας έχει αυξηθεί ραγδαία το τελευταίο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα ακόμα και η Εκκλησία να αδυνατεί να ανταπεξέλθει σε ικανοποιητικό βαθμό και όπως θα επιθυμούσε. Άλλωστε το ολικό κλείσιμο των Ιερών Ναών, εκτός από την στέρηση των λατρευτικών και πνευματικών αναγκών στο πλήρωμα των πιστών, έχει επιφέρει και σημαντική στέρηση των εσόδων της Εκκλησίας, από τα οποία και μέσα από τα φιλόπτωχα ταμεία, τροφοδοτεί σε καθημερινή βάση, εκατοντάδες συνανθρώπους μας με φαγητό και με κάλυψη και άλλων αναγκών.

Χαρακτηριστική περίπτωση είναι η Τράπεζα Τροφίμων της ενορίας Αγίας Παρασκευής Άργους Ορεστικού, η οποία για πάνω από 10 χρόνια παρέχει σημαντική βοήθεια σε πάνω από 160 οικογένειες (ΠΡΟΣΟΧΗ οικογένειας και ΟΧΙ άτομα. Τα άτομα μπορεί να είναι αναλόγως τα μέλη των οικογενειών και τριπλάσια…). Η Τράπεζα Τροφίμων εως τώρα διένειμε βασικά τρόφιμα κάθε 15 μέρες. Τώρα όμως μετά τις τεράστιες δυσκολίες που έχουν προκύψει, δίνει τροφίμα μια φορά τον μήνα! Κατά την επίσκεψη μας μάλιστα για τις ανάγκες του ρεπορτάζ, είδαμε οτι τα ράφια, που άλλοτε ήταν γεμάτα τρόφιμα, αυτήν την φορά ήταν άδεια!

Εν όψει μάλιστα των εορτών των Χριστουγέννων οι ανάγκες για διανομή τροφίμων, πρώτων ειδών ανάγκης και φαγητού θα είναι  πολύ μεγαλύτερες. Την ώρα μάλιστα, που δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις, όπως προηγούμενες χρονιές, κατά τις οποίες σχολεία, σύλλογοι και άλλοι φορείς και μεμονώμα πρόσωπα συγκέντρωναν τρόφιμα για όσους βρίσκονται σε οικονομική ανέχεια και τα παρέδιδαν στην Τράπεζα Τροφίμων της Αγίας Παρασκευής.

Σε συνομολία μας με τον Πατέρα Λεωνίδα, Εφημέριο και προϊστάμενο του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής (την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη στο βίντεο που ακολουθεί) μοιραστήκαμε σκέψεις και τρόπους για την κάλυψη αυτών των αναγκών. Οφείλουμε να ομολγήσουμε, πως ο Πατέρας Λεωνίδας, ατάραχος και με ακλόνητη πίστη στο Θεό, μας είπε πως ποτέ δεν μας άφησε ο Θεός, ούτε τώρα πιστεύουμε θα μας αφήσει. Σημείωσε δε, πως με παρότρυνση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ.κ Σεραφείμ και φέτος τα Χριστούγεννα, θα έχουν όσοι χρειάζονται ένα πιάτο ζεστό φαγητό!

Απευθύνουμε ΕΚΚΛΗΣΗ σε όποιον έχει την δυνατότητα να δορίσει τρόφιμα για την Τράπεζα Τροφίμων. Τα τρόφιμα μπορείς να είναι ρύζι, μακαρόνια, σάλτσα τομάντας, γάλατα (εβαπορέ ή μακράς διαρκείας) όσπρια, πατάτες, παιδικές τροφές, σοκολάτες, μπισκότα, ζάχαρη, αλεύρι, λάδι, καθώς και είδη πρώτης ανάγκης.

ΦΕΤΟΣ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΑΘΟΥΜΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟ!!!! ΑΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ!!!

ΔΕΙΤΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


Spread the love