//Άργος Ορεστικό: Εντοπίστηκαν κρούσματα σε μαθητές – Έκλεισε προληπτικά τμήμα στο 1ο γυμνάσιο

Άργος Ορεστικό: Εντοπίστηκαν κρούσματα σε μαθητές – Έκλεισε προληπτικά τμήμα στο 1ο γυμνάσιο

Spread the love

Τουλάχιστον δύο θετικά κρούσματα του νέου κορωνοϊού εντοπίστηκαν σε μαθητές του Άργους Ορεστικού. Η μία περίπτωση αφορά μαθητή του Γενικού Λυκείου και η άλλη σε μαθητή του 1ου γυμνασίου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ditikostipos.gr στην περίπτωση του Γενικού Λυκείου, δεν απαιτείται η λήψη μέτρων, καθώς την περασμένη εβδομάδα το σχολείο τελούσε υπό κατάληψη, οπότε ο εν λόγω μαθητής δεν βρέθηκε καθόλου στο σχολικό περιβάλλον ούτε ήρθε σε στενή επαφή με συμμαθητές του. Επομένως δεν υπάρχει ανησυχία για διασπορά, εφόσον κι όλας στο σχολείο τηρούνται τα μέτρα που έχει πάρει το υπουργείο παιδείας.

Στην άλλη περίπτωση, αυτή του μαθητή στο 1ο γυμνάσιο, κρίθηκε αναγκαίο να κλείσει μόνο το τμήμα στο οποίο ανήκει ο μαθητής που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, καθαρά για προληπτικούς λόγους, καθώς το Σαββατοκύριακο που μεσολάβησε, βοήθησε ώστε να μην υπάρχει στενή επαφή και επομένως διασπορά.

Και στις δύο περιπτώσεις, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας, οι μαθητές παρουσιάζουν πολύ ήπια συμπτώματα και βρίσκονται σε κατ οίκον περιορισμό. Η κατάσταση είναι πλήρως ελεγχόμενη και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας! Οι ειδικοί, με τους οποίους ήρθε σε επαφή ο ditikostipos.gr τονίζουν ακόμα μια φορά, σε όλους τους τόνους, την τεράστια ανάγκη για την τήρηση των μέτρων από όλους, ιδίως τώρα που σιγά σιγά οι καιρικές συνθήκες αλλάζουν και βοηθούν στην εξάπλωση του ιού.

 


Spread the love