//Άργος Ορεστικό: Έπεσαν «καμπάνες» των 300 ευρώ για παράβαση των μέτρων

Άργος Ορεστικό: Έπεσαν «καμπάνες» των 300 ευρώ για παράβαση των μέτρων

Spread the love

Από το προηγούμενο Σάββατο 7 Νοεμβρίου ισχύει, ως γνωστόν, γενικό lockdown σε όλη την Ελλάδα, με πολλά περιοριστικά μέτρα και υψηλά πρόστιμα, τα οποία όπως είχε ανακοινώσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, από 150 ευρώ που ήταν, διπλασιάστηκαν φθάνοντας τα 300 ευρώ!

Παρά το τσουχτερό τίμημα, φαίνεται πως στο Άργος Ορεστικό, εμφανίζονται άτομα που δεν πειθαρχούν στα μέτρα και κυρίως σε ότι αφορά τη χρήση προσταυτευτικής μάσκας. Σύμφωνα με πληροφορίες του ditikostipos.gr μέχρι στιγμής έχουν βεβαιωθεί 3 με 4 πρόστιμα σε ισάριθμους πολίτες, που κατά την διάρκεια ελέγχων εντοπίστηκαν δίχως προστατευτική μάσκα.

Δεν είναι δύσκολο, αν κάποιος κατά την διάρκεια αιτιολογημένης μετακίνησης, κυκλοφορήσει στο Άργος Ορεστικό, να διαπιστώσει πως οι έλεγχοι από την αστυνομία είναι σαρωτικοί καθ όλο το 24ωρο τόσο σε κεντρικούς δρόμους όσο και παράδρομους της πόλης, ακόμα και στα εν λειτουργία καταστήματα, που αφορούν στην τήρηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού. Μάλιστα όπως μας μεταφέρουν πολίτες στον ditikostipos.gr αρκετοί είναι και αυτοί που τις τελευταίες ημέρες που ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9.00 το βράδυ, κυκλοφορούν ακόμα και με τη χρήση κωδικού σε sms. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι δεν θα υπάξει καμία ανοχή, μιας και τα κρούσματα στην περιοχή μετά από σχεδόν έναν μήνα μέτρων (θυμίζουμε στην Καστοριά ισχύουν μέτρα 14 μέρες νωρίτερα από ότι στην υπόλοιπη Ελλάδα) δεν παρουσιάζουν μεγάλη μείωση, με την χθεσινή μέρα να εμφανίζει 22 κρούσματα!

Καλό είναι όσοι θέλουν να παραβιάζουν τα μέτρα, να το ξανασκεφτούν και αν δεν τους ενδιαφέρει η προσωπική τους υγεία ή των δικών τους ανθρώπων, τουλάχιστον να σκεφτούν την «υγεία» του πορτοφολιού τους. 300 ευρώ (δίκαια ή άδικα) για τις δύσκολες εποχές είναι ένα πολύ σοβαρό ποσό που για κάποιους είναι ολόκληρο μηνιάτικο…


Spread the love