Πλήθος κόσμου προσέτρεξε και φέτος στη χάρη της Παναγίας, προκειμένου να εορτάσει κατά τον Φώτη Κόντογλου, το Πάσχα του Καλοκαιριού, δηλαδή την Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου, στο Άργος Ορεστικό.
Όπως είναι γνωστό, ο κοιμητηριακός ναός του Άργους Ορεστικού, είναι αφιερωμένος σε αυτό το κοσμοϊστορικό γεγονός, της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Πρόκειται για ευμεγέθη Ιερό Ναό, ο οποίος εορτάζει και πανηγυρίζει ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο.
Οι λατρευτικές εκδηλώσεις για τον μεγάλο εορτασμό της μάνας Παναγιάς, ξεκίνησαν από τον προεόρτια ιερά Αγρυπνία που τελέσθηκε το βράδυ της Κυριακής. Συνεχίστηκαν το απόγευμα της Δευτέρας 14 Αυγούστου, παραμονή της εορτής, με τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, μετ΄αρτοκλασίας, τα Εγκώμια της Υπεραγίας Θεοτόκου και την λιτάνευση δύο εικόνων.
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος μετά την ολοκλήρωση του Εσπερινού, λιτανεύτηκαν στους κεντρικούς δρόμου της πόλης, η σεπτή και θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Οδηγήτριας της Γράμμουστας, καθώς και η σεπτή εικόνα της Κοιμήσεως. Αξίζει να αναφερθεί, ότι την πρώτη εικόνα έφεραν άντρες καταγόμενοι από την μαρτυρική κοινότητα καθώς και άλλοι βλάχικης καταγωγής, ενώ την δεύτερη εικόνα, αυτήν της Κοιμήσεως, έφεραν μέλη της Ευξείνου Λέσχης Άργους Ορεστικού και μέλη της Εκκλησιαστικής Επιτροπής της Ενορίας Αγίας Παρασκευής, στην οποία ανήκει ο προαναφερόμενος Κοιμητηριακός Ιερός Ναός.
Σε όλες τις ακολουθίες, τόσο το εσωτερικό του Ιερού Ναού, καθώς και έξω από αυτόν και ο χώρος του κοιμητηρίου, κατακλύστηκε από χιλιάδες κόσμου, που προσέτρεξε να τιμήσει και να εορτάσει την μάνα του κόσμου όλου, την Παναγία και να ακουμπήσει σε αυτήν, πόνους, θλίψεις, αγωνίες, αλλά και το ευχαριστώ του για ότι βοήθεια και καλό έφερε στη ζωή τους!
Τις λατρευτικές εκδηλώσεις για το Πάσχα του Καλοκαιριού, λάμπρυνε με την παρουσία του ο δήμαρχος Άργους Ορεστικού Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, ο οποίος άγει και την ονομαστική του εορτή, συνοδευόμενος από την σύζυγο του και μέλη του δημοτικού συμβουλίου καθώς και υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού του, με τον οποίο διεκδικεί την ανανέωση της θητείας του. Παράλληλα έγινε αποδέκτης πολλών ευχών από το πλήθος του κόσμου, που βρέθηκε στην πανήγυρη της Παναγίας, για την ονομαστική του εορτή. Επίσης παραβρέθηκε η πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου κα. Κάλι Κυριακίδου, εξίσου υποψήφια δήμαρχος στον δήμο Άργους Ορεστικού, με μέλη του συνδυασμού της.
Το πρωί, της κυριώνυμης ημέρας της μεγάλης και σπουδαίας εορτής, τελέσθηκε λαμπρά Θεία Λειτουργία από τον εφημέριο πατέρα Παύλο Γιαννάκη, την οποία παρακολούθησε με ιδιαίτερη ευλάβεια μέγα πλήθος κόσμου.
Δείτε βίντεο και φωτογραφίες