//Άργος Ορεστικό: Μάγεψε το κοινό το δρώμενο του ποντιακού γάμου από την Εύξεινο Λέσχη της πόλης – ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Άργος Ορεστικό: Μάγεψε το κοινό το δρώμενο του ποντιακού γάμου από την Εύξεινο Λέσχη της πόλης – ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Spread the love

Με μεγάλη επιτυχία και έχοντας σύμμαχο τον καιρό παρουσιάστηκε σήμερα Κυριακή 10 Ιουλίου 2022 ο ποντιακός γάμος, μέσα από ένα μαγευτικό δρώμενο που επιμελήθηκαν μέλη της Ευξείνου Λέσχης Άργους Ορεστικού, στο νέο πάρκο της πόλης.

Συγκινητικό και συνάμα διαδραστικό ήταν το δρώμενο που παρουσίασαν τα μέλη της Ευξείνου Λέσχης Άργους Ορεστικού, ντυμένα με τις παραδοσιακές στολές των Ποντίων, όπου σε άρτιο συγχρονισμού πρόβαλαν στους θεατές τον τρόπο που γινόταν ο γάμος ανάμεσα σε δύο νέους ανθρώπους την εποχή εκείνη.

Μικροί και μεγάλοι παρακολούθησαν τον τρόπο διεξαγωγής του γάμου και όλα τα έθιμα που “ακολουθούσαν” αυτόν, κάνοντας έτσι ένα ταξίδι στον χρόνο και την αλησμόνητη πατρίδα που άφησαν πίσω τους οι πρόγονοί μας.

Ακολούθησε γλέντι με τοπικούς μουσικούς, με τον κόσμο να διασκεδάζει και να χορεύει σε χαρμόσυνους ρυθμούς, λες και ήταν το τραπέζι του γάμου που παρακολούθησαν.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος, πλήθος αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων του δήμου Άργους Ορεστικού καθώς και απλός κόσμος.

Υπενθυμίζουμε πώς το Ποντιακό γλέντι με την λύρα και το τραγούδι του Σοφιανίδη Γιώργου που ήταν προγραμματισμένο να γίνει το Σάββατο 9 Ιουλίου αλλά αναβλήθηκε λόγο των κακών καιρικών συνθηκών, θα γίνει αύριο Δευτέρα 11 Ιουλίου στο νέο πάρκο της πόλης.

Δείτε πατώντας εδώ το πλούσιο φωτογραφικό υλικό

 

Δείτε επίσης στο παρακάτω βίντεο το μεγαλύτερο μέρος του δρώμενου του ποντιακού γάμου:

 


Spread the love