//Άργος Ορεστικό: Με Αναστάσιμη χαρά ο εορτασμός της Παναγίας Οδηγήτριας της Γραμμουστιανής – ΦΩΤΟ

Άργος Ορεστικό: Με Αναστάσιμη χαρά ο εορτασμός της Παναγίας Οδηγήτριας της Γραμμουστιανής – ΦΩΤΟ

Spread the love

Μέσα σε κλίμα Αναστάσιμης χαρά και με μεγάλη ευλάβεια το Άργος Ορεστικό, εόρτασε σήμερα Κυριακή του Θωμά, την Σύναξι της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Οδηγήτριας της Γραμμουστιανής, όπως εδώ και χρόνια είχε θεσπίσει ο Μακαριστός Μητροπολίτης Καστορίας κυρός Σεραφείμ.

Προς τιμή και εορτασμό της Παναγίας της Οδηγήτριας, τελέσθηκε το πρωί Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γρεβενών και Τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας κ.κ Δαβίδ, ο οποίος στο κήρυγμα του, αναφέρθηκε στο νόημα της ημέρας, στην ψηλάφηση του Αποστόλου Θωμά, λέγοντας χαρακτηριστικά, πως ο Απόστολος Θωμάς δεν ήταν άπιστος, όπως έχουμε συνηθίσει να λέμε, αλλά δύσπιτος, καθώς απουσίαζε από όλα τα γεγονότα από την Ανάσταση του Χριστού που τα άκουγε μόνο από τους αδελφούς του. Όμως τελικά είδε και αυτός τον Αναστημένο Χριστό και δεν τόλμησε να βάλει τα δάχτυλα του στις πληγές του, αλλά ανεφώνισε ο Κύριος μου και ο Θεός μου. Κάλεσε δε τον παρευρισκόμενο κόσμο, να ψηλαφεί καθημερινά τον Χριστό με την θερμή και εγκάρδια προσευχή!

Στις εορταστικές εκδηλώσεις, που πραγματοποιήθηκαν με όλα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας, κατά την πανδημίας, παρέστη ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού κ. Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, ο οποίος ανέγνωσε το «Πιστεύω».

Τέλος να αναφερθεί πως λόγω των μέτρων, δεν πραγματοποιήθηκε και φέτος η καθιερωμένη λιτανεία της Ιεράς και θαυματουργής εικόνας της Παναγίας, στους δρόμους του Άργους Ορεστικού. Πολύς κόσμος δε, παρακολούθησε τις ακολουθίες από το προαύλιο, καθώς ο επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων εντός του Ιερού Ναού, είχε συμπληρωθεί από νωρίς το πρωί.

Δείτε φωτογραφίες από τον εορτασμό


Spread the love