//Άργος Ορεστικό: Με απόλυτη επιτυχία η κοπή της Βασιλόπιτας και η Χοροεσπερίδα του Μορφωτικού Συλλόγου “Ορεστίδος” – ΦΩΤΟ

Άργος Ορεστικό: Με απόλυτη επιτυχία η κοπή της Βασιλόπιτας και η Χοροεσπερίδα του Μορφωτικού Συλλόγου “Ορεστίδος” – ΦΩΤΟ

Spread the love

Την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 7.00 μ.μ, στο κέντρο «Ακρόαμα πραγματοποιήθηκε η Κοπή της Βασιλόπιτας και η Χοροεσπερίδας του Μορφωτικού Συλλόγου της « Ορεστίδος», παρουσία πλήθους μελών και φίλων του συλλόγου, σε μία φανταστική ατμόσφαιρα χαρά και γιορτής, στην οποία κυριάρχησε το κέφι και ο χορός!

Ο Πρόεδρος της Ορεστίδος Κωνσταντίνος Αδάμ στο καλωσόρισμα του ανέφερε « Σας καλωσορίζουμε στην εκδήλωση Κοπής της Βασιλόπιτας και της Χοροεσπερίδας της Ορεστίδος και σας ευχαριστούμε θερμά για την τιμή της παρουσίας  σας. Εκ μέρους του Σ.Σ του συλλόγου μας, θάθελα να σας ευχηθώ Καλή χρονιά με υγεία, χαρά και ευτυχία και ευόδωση κάθε στόχου σας.

Επίσης εύχομαι το 2024 να είναι μία ειρηνική και δημιουργική χρονιά για  τον τόπο μας, να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα και απρόοπτα γεγονότα, μέσα σε ένα διεθνές περιβάλλον αστάθειας και ραγδαίων γεωπολιτικών εξελίξεων, που δυστυχώς επηρεάζουν και την χώρα μας , σε συνδυασμό με τα δομικά σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει».

Ακολούθως , και με την βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας και των εικόνων,  έκανε μία ευσύνοπτη παρουσίαση των κυριότερων δράσεων της χρονιάς που πέρασε, παρουσίασε την λειτουργία όλων των τμημάτων του συλλόγου, τις συμμετοχές της Μεικτής Πολυφωνικής Χορωδίας και του Χορευτικού σε διεθνή Χορωδιακά και Φολκλορικά Φεστιβάλ, την συνέχιση έκδοσης της εφημερίδας του συλλόγου, στις σημαντικές ημερίδες και εκδηλώσεις που  έλαβαν χώρα, καθώς και στην έκδοση του βιβλίου του γιατρού Κωνσταντίνου Χάσιου, του οποίου τις εισπράξεις από την πώληση, ευγενώς ο συγγραφέας παραχώρησε για την κάλυψη αναγκών των Τμημάτων της Ορεστίδος.

Έκλισε δε την παρουσίαση του με αναφορά στις σημαντικές εκδηλώσεις που προγραμμάτισε ο σύλλογος για το 2024, όπως είναι το 22ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ, το οποίο αισίως συμπληρώνει τα 40 Χρόνια, και γιατό φέτος θάνια τριήμερης διάρκειας από 28 έως 30 Ιουνίου.

Κατόπιν παρακάλεσε τον Πατέρα Λεωνίδα να έρθει και να ευλογήσει την Βασιλόπιτα του συλλόγου

Ο Πατέρας Λεωνίδας, αφού ευλόγησε την Βασιλόπιτα ανέφερε ότι « ουκ επ΄άρτον μόνο ζήσετε άνθρωπος» και σημείωσε ότι ο  σπουδαίος σύλλογος της Ορεστίδος  προσφέρει την πνευματική τροφή που έχει ανάγκη ο άνθρωπος απλόχερα με τις δραστηριότητες που αναπτύσσει, και τις οποίες, όπως είπε,  δεν τις προλαβαίνουμε! Ευχήθηκε η χρονιά να είναι ειρηνική και δημιουργική για τον σύλλογο και συνεχάρη τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ για τις δράσεις τους.

Στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυνε ο Αντιδήμαρχος Ζήσης Τόλκος, ο οποίος μετάφερε τον χαιρετισμό του Δημάρχου Πάνου Κεπαπτσόγλου, τόνισε την σημασία του πλούσιου πολιτιστικού έργου  το οποίο επιτελεί η Ορεστίδα, και επίσης αναφέρθηκε στην αγαστή συνεργασία με τον Δήμο, συνεργασία που έχει δώσει μεγάλες πολιτιστικές εκδηλώσεις στον τόπο μας.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Διαμαντής Αδάμ, που εκπροσώπησε την Αρχηγό της Μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Κάλυς Κυριακίδου, ευχήθηκε μία καλή και δημιουργική πορεία για τον σύλλογο και τόνισε ότι ως παράταξη είναι δίπλα στο σύλλογο για ότι χρειαστεί .

Τέλος η Βουλευτής Καστοριάς  Μαρία Αντωνίου, εξέφρασε την χαρά της , παρά το βαρύ πρόγραμμα της, που είναι απόψε σε αυτή την εκδήλωση, ενός από τους σημαντικότερους συλλόγους της περιοχής μας, με τόσο πλούσιο και σημαντικό έργο, δίδοντας τις ευχές της για μία επιτυχημένη χρονιά.

Την εκδήλωση τίμησαν ακόμη με την παρουσία τους, η Αντιδήμαρχος Μαρία Ζορμπίδου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δέσποινα Καραγιαννίδου, Αλεξάνδρα Κουμή, Βίκτωρας Χαριζόπουλος και Παύλος Τοτονίδης, η Πρόεδρος της Φιλοπτώχου Βασιλική Μπούκλα, μέλη άλλων συλλόγων, οι Δάσκαλοι των Τμημάτων της Ορεστίδος και πλήθος μελών και φίλων του συλλόγου.

Στην τυχερή της βασιλόπιτας την κ. Περοπούλου Ελευθερία,   δόθηκε  ένας Πίνακας Ζωγραφικής του διακεκριμένου ζωγράφου Μιχάλη Πολίτη, ο οποίος είναι ευγενική προσφορά της κ. Αγγέλας Δούμα, η οποία δυστυχώς λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων δεν μπόρεσε να είναι παραστεί .  Ο Πρόεδρος  της Ορεστίδος διαβίβασε  τους χαιρετισμούς και τις ευχές της και την  ευχαρίστησε  για την ευγενική της χειρονομία

Το δεύτερο δώρο στον τυχερό της Βασιλόπιτας, τον κ. Πέτρο Δάνο, ήταν ένα πακέτο με τα βιβλία των εκδόσεων της Ορεστίδος. Πολύτιμο δώρο για κάθε βιβλιοθήκη, μια και σε αυτά καταγράφεται η ιστορία και η λαογραφία της περιοχής μας

Μπορεί ο σύλλογος μας να μην πραγματοποιεί  λαχειοφόρο αγορά, με πώληση λαχείων, για ευνόητους λόγους, δεν στερεί όμως την χαρά από τους φίλους μας  της κλήρωσης κάποιων δώρων

Έτσι και για φέτος κληρώθηκαν  τρία  σημαντικά δώρα, χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση του κοινού. Η κλήρωση έγινε  σύμφωνα με τους αριθμούς των προσκλήσεων που είχαν  στα χέρια τους οι συμμετέχοντες στην Χοροεσπερίδα.

Το πρώτο δώρο ήταν μία προσφορά των  επιχειρήσεων Δημ. Χαριζόπουλος – Μ. Παγκουλίδου και αφορά μία ενεργειακή θερμάστρα ξύλου νέου τύπου, το οποίο κέρδισε η κ. Αρίστη Γκέτζιου.

Το δεύτερο δώρο ήταν ένα πολύτιμο κόσμημα από το κατάστημα Δούκας της πόλης μας, προσφορά της Ορεστίδος, το οποίο κέρδισε η κ. Ναυσικά Πασχαλοπούλου.

Τέλος το τρίτο δώρο ήταν ένα στρώμα, προσφορά των επιχειρήσεων «Έπιπλο Γκέτζιου», το οποίο κέρδισε η κ. Παναγιώτα Ζαριφέ.

Ο πρόεδρος της Ορεστίδος ευχαρίστησε θερμά τις δύο επιχειρήσεις για τα σημαντικά δώρα που προσέφεραν.

Την όμορφη αυτή εκδήλωση, κάλυψε μουσικά η παραδοσιακή ορχήστρα του Κώστα Σμόλικα, ενώ στο τραγούδι εντυπωσίασε ο καλλικέλαδος Χοροδιδάσκαλος της Ορεστίδος Φώτης Τράσιας.

Με αμείωτο κέφι που κράτησε μέχρι τα μεσάνυκτα, τα μέλη και οι φίλοι της Ορεστίδος, διασκέδασαν στην πίστα του Ακροάματος, χωρίς σταματημό επιδεικνύοντας τα χορευτικά τους προσόντα και στέλνοντας αισιόδοξα μηνύματα για ανάλογη συνέχεια με σημαντικές εκδηλώσεις που ήδη έχουν προγραμματισθεί για το 2024.

Και του χρόνου με υγεία!

 

Δείτε πατώντας εδώ το πλούσιο φωτογραφικό υλικό

 


Spread the love