//Άργος Ορεστικό: Ο ”διαφορετικός” Αγιασμός στο Γενικό Λύκειο και το 1ο Γυμνάσιο για τη σχολική χρονιά – ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Άργος Ορεστικό: Ο ”διαφορετικός” Αγιασμός στο Γενικό Λύκειο και το 1ο Γυμνάσιο για τη σχολική χρονιά – ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Spread the love

Με πολύ διαφορετικό τρόπο, τελέσθηκε και φέτος ο καθιερωμένος Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, στο Γενικό Λύκειο του Άργους Ορεστικού, μαζί με το 1ο Γυμνάσιο της πόλης.

Τον Αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστοριάς κ.κ Σεραφείμ, ο οποίος απηύθηνε πατρικές συμβουλές και ευχές σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Να σημειώσουμε πως στην τελετή του Αγιασμού, σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Παιδείας, συμμετείχε αντιπροσωπεία μαθητών από κάθε τμήμα των δύο σχολείων, παραταγμένη σε αποστάσεις, καθώς και αντιπροσωπεία των εκπαιδευτικών. Οι υπόλοιποι μαθητές και καθηγητές ήταν στις αίθουσες διδασκαλίας, από όπου πέρασε ο Ιερέας για να δώσει Αγιασμό και ευχές και στα υπόλοιπα παιδιά, στα τμήματα τους.

Παρών στον Αγιασμό ήταν ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Καστοριά Ζήσης Τζηκαλάγιας, ο οποίος στην ομιλία του ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλους, προτρέποντας τα παιδιά να ακολουθήσουν τα μέτρα της υγείας, για την διασφάλιση, της δημόσιας υγείας. Παρούσα, εκπροσωπόντας την Περιφερειακή Αρχή, ήταν και η θεματική Αντιπεριφερειάρχης Κάλλυ Κυριακίδου, η οποία επίσης μίλησε στα παιδιά, δίνοντας τις ευχές της, ενώ τον δήμο Άργους Ορεστικού, εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Ευαγγελίδης.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την σημερινό (διαφορετικό) Αγιασμό.

 


Spread the love