//Άργος Ορεστικό: Συνεχίζεται ο αποχιονισμός – Γιατί σήμερα ήταν πιο δύσκολος – ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Άργος Ορεστικό: Συνεχίζεται ο αποχιονισμός – Γιατί σήμερα ήταν πιο δύσκολος – ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Spread the love

Συνεχίζεται και σήμερα Δευτέρα και μέχρι και αυτήν την ώρα (5.00 το απόγευμα) το έργο του αποχιονισμού στο οδικό δίκτου του δήμου Άργους Ορεστικού, καθώς εκτός από τις κεντρικές αρτηρίες, ο δήμος με το προσωπικό του, προσπαθεί να ανοίξει όλους τους δρόμους ακόμα και στο εσωτερικό των κοινοτήτων, για την αποφυγή κάθε είδους προβλημάτων.

Η σημερινή δυσκολία

Μπορεί τις δύο προηγούμενες μέρες (Σάββατο και Κυριακή) ο αποχιονισμός να ήταν δύσκολος λόγω της συνεχούς χιονόπτωσης, που σημαίνει ότι ναι μεν τα συνεργεία άνοιγαν τους δρόμους, αλλά σχεδόν αμέσως καλύπτωνταν και πάλι από χιόνι, σήμερα όμως η δυσκολία ήταν ακόμα μεγαλύτερη. Μπορεί στον καθένα η σημερινή ημέρα να φαίνεται καλύτερη από άποψη συνθηκών, αλλά σε ένα κατάλευκο τοπίο με συνεχή ηλιοφάνεια και με το φαινόμενο της αντανάκλασης του φωτό,ς επιφέρει έξτρα βαθμό δυσκολίας, καθώς είναι ιδαίτερα ενοχλητική στην όραση των ανθρώπων που έχουν τον χειρισμό των μηχανημάτων. Όπως και οι σκιέρ, που στον εξοπλισμό τους έχουν ειδικά γυαλιά, έτσι και οι υπάλληλοι που δίνουν την μάχη, υπό αυτές της συνθήκες είναι πολύ εύκολο να ζαλιστούν και να θέσουν σε κίνδυνο τον εαυτό τους, την ώρα που παλεύουν να καθαρίσουν τους δρόμους!

Να αναφερεθεί ότι το έργο του καθαρισμού των δρόμων στο σύνολο του οδικού διτκύου, γίνεται τόσο με αποχιονιστικές λεπίδες, όσο και με συνεχή ρίψη αλατιού, καθώς οι χαμηλές θερμοκρασίες έχουν δημιουργήσει πάγους πάνω στο οδόστρωμα. Τα συνεργεία μετά τη ρίψη αλατιού επανέρχονται, για να απομακρύνουν και τους πάγους για όσο το δυνατόν ασφαλέστερους δρόμους. Αυτό δεν σημαίνει όμως, ότι δεν χρειάζεται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί!


Spread the love