//Άργος Ορεστικό: Συνοριοφύλακες τίμησαν τον αδικοχαμένο Ι. Παμπουκίδη – 20 χρόνια από το θάνατο του (ΦΩΤΟ)

Άργος Ορεστικό: Συνοριοφύλακες τίμησαν τον αδικοχαμένο Ι. Παμπουκίδη – 20 χρόνια από το θάνατο του (ΦΩΤΟ)

Spread the love

20 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, από εκείνη την ημέρα του 2000, που έχασε τη ζωή του κατά την διάρκεια περιπολίας, ο συνοριοφύλακας από το Άργος Ορεστικό Ιωάννης Μπαμπουκίδης.

Σήμερα το πρωί της Κυριακής 28 Ιουνίου, οπότε και συμπληρώνονται 20 χρόνια από το χαμό του, τελέσθηκε Ιερό Τρισάγιο για την ανάπαυση της ψυχής του, στον τάφο του, στο κοιμητήριο του Άργους Ορεστικού.

Στο Τρισάγιο για την συμπλήρωση των 20 χρόνων, που τελέσθηκε σε κλειστό κύκλο, παραβρέθηκαν η οικογένεια του αδικοχαμένου συνοριοφύλακα, καθώς και ο διευθυντής και μέλη του Σωματείου Συνοριοφυλάκων, για να τιμήσουν την μνήμα του.

Το τραγικότερο όλων είναι, πως τις επόμενες ημέρες ο αείμνηστος Γιάννης Παμπουκίδης, θα αποχωρούσε από το Σώμα των Συνοριοφυλάκων, καθώς θα ασχολούνταν με το αντικείμενο του ως καθηγήτης Φυσικής Αγωγής. Κάτι που δεν πρόλαβε ποτέ να κάνει, αφού άδικο βόλι του αφαίρεσε τη ζωή. Για το λόγο αυτό, έχει δοθεί το όνομα του στο Κλειστό Γυμναστήριο του Άργους Ορεστικού, ενώ τακτικά διοργανώνονται αθλητικά τουρνουά στη μνήμα του. Επίσης για την αναγνώριση του έργου του και τον ηρωικό τρόπο με τον οποίο έπεσε στο καθηκόν του απονεμήθηκε αστυνομικός σταυρός μετά θάνατον.

 

 


Spread the love