//Άργος Ορεστικό: Τελέσθηκε το Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο για τον μακαριστό Μητροπολίτη κυρό Σεραφείμ – ΦΩΤΟ

Άργος Ορεστικό: Τελέσθηκε το Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο για τον μακαριστό Μητροπολίτη κυρό Σεραφείμ – ΦΩΤΟ

Spread the love

Και στους Ιερούς Ναούς Κοιμήσεως Θεοτόκου και Αγίου Νεκταρίου στο Άργος Ορεσιτκό, τελέσθηκε σήμερα Σάββατο 6 Φεβρουαρίου, το Τεσσαρακονθήμερο Ιερό Μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του πολύκλαυστου μακαριστού Μητροπολίτου Καστορίας κυρού Σεραφείμ, καθώς είναι η ημέρα κατά την οποία συμπληρώθηκαν 40 ημέρες από την πρόωρη αναχώρηση του για την επουράνια ζωή!

Στον Ιερό Ναό της Παναγίας στο Άργος Ορεστικό, τον δήμο εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος κ. Γιούλης Φιλιάδης ενώ το παρών έδωσαν λιγοστά άτομα λόγω των περιοριστικών μέτρων, σύμφωνα με τα οποία τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία και το Ιερό Μνημόσυνο.

Στον λόγο του ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Λεωνίδας Μπάρδος, με έκδηλη την συγκίνηση του, καθώς ήταν και χειροτονία του μακαριστού ποιμενάρχη, μίλησε για το σεπτό πρόσωπο του εκδημήσαντα Προκαθημένου της Καστοριανής Εκκλησίας, αναφέροντας τα λόγια του πως στην Αρχιερατική του πορεία έχει στήριγμα ένα παράθυρο και ένα δέντρο. Παράθυρο ήταν η καθημερινή Θεία Λειτουργία με την οποία ανέπνεε κάθε μέρα Χριστό και δέντρο ήταν η Παναγία κάτω από το οποίο ακομπούσε κάθε έννοια…

Στο τέλος σε όσους παραβρέθηκαν διανεμήθηκαν το περιοδικό της Ιεράς Μητροπόλεως που είναι αφιερωμένο στον μνήμη του αλλά και ένα δίπτυχο καθώς και φωτογραφία του μακαριστού Μητροπολίτου μας.


Spread the love