//Άρση μέτρων: Πως θα μπαίνουν τα τραπέζια στους εσωτερικούς χώρους σε ταβέρνες και εστιατόρια

Άρση μέτρων: Πως θα μπαίνουν τα τραπέζια στους εσωτερικούς χώρους σε ταβέρνες και εστιατόρια

Spread the love

Το άνοιγμα και των εσωτερικών χώρων της εστίασης από το προσεχές Σάββατο ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης.

Σύμφωνα με τις οδηγίες:

– ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών ορίζεται ως ο αριθμός που προκύπτει από την αναλογία ενός πελάτη ανά 2,20 τ.μ. συνολικής αδειοδοτούμενης επιφάνειας

(Φωτογραφία – Κατάστημα εστίασης 1896 Άργος Ορεστικό)

– δεν επιτρέπεται η λειτουργία των μπαρ ως χώρος παραμονής των πελατών

– όταν η διάθεση των γευμάτων γίνεται με τη διαδικασία του μπουφέ, τότε πραγματοποιείται από υπαλλήλους-σερβιτόρους της επιχείρησης, χωρίς να έρχεται σε επαφή ο πελάτης με τα σκεύη σερβιρίσματος και μεταξύ των προσφερόμενων γευμάτων και των καταναλωτών τοποθετείται διαφανές πέτασμα, προκειμένου να καλύπτει το σύνολο της επιφάνειας των γευμάτων και με άνοιγμα ικανό να πραγματοποιείται με ασφάλεια το σερβίρισμα των καταναλωτών.

Παράλληλα ο κ. Παπαθανάσης παρουσίασε σχεδιαγράμματα για τις αποστάσεις που θα πρέπει να έχουν οι καρέκλες και τα τραπέζια.

Δείτε ΕΔΩ όλη την παρουσίαση του υφυπουργού Ανάπτυξης

Δείτε τα σχεδιαγράμματα

parartima-1
parartima-2
parartima-3

Spread the love