//Αυτό θα μπορούσε να είναι το αυτοκίνητο της Apple

Αυτό θα μπορούσε να είναι το αυτοκίνητο της Apple

Spread the love

Ένας ανεξάρτητος σχεδιαστής παρουσίασε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ψηφιακή πρόταση σχετικά με το iCar, το ηλεκτρικό αυτόνομο αυτοκίνητο της Apple.

Κανείς δεν γνωρίζει εάν τελικά η Apple θα κάνει πραγματικότητα το σχέδιό της για το iCar καθώς για αρκετό διάστημα δεν υπάρχουν νεότερες πληροφορίες για το Project Titan όπως ονομαζόταν, και πολλοί πιστεύουν πως τελικά η διάσημη εταιρία τεχνολογίας έχει τερματίσει την προσπάθεια δημιουργίας του δικού της αυτοκινήτου.

Όμως αρκετοί αναλυτές πιστεύουν πως η Apple δεν θα συμβιβαστεί απλά με την προσφορά τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης σε άλλες εταιρίες αφού η φιλοσοφία της είναι να δημιουργεί προϊόντα στα οποία έχει η ίδια τον έλεγχο της παραγωγής, του σχεδιασμού αλλά και του ευρύτερου προφίλ τους.

Άλλωστε η εξαγορά της startup εταιρίας Drive.AI που ασχολείται με τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης δείχνει ξεκάθαρα πως η Apple έχει βλέψεις στον χώρο του αυτοκινήτου.

Καθορισμός χαρακτηριστικής εικόνας

Μέχρι να υπάρξει κάποια νεότερη εξέλιξη η σχεδιαστική πρόταση του ανεξάρτητου σχεδιαστή Dejan Hristov είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα και είναι σίγουρο πως δεν θα περάσει απαρατήρητη από τους ανθρώπους της Apple. Το φουτουριστικό iCar που προτείνει είναι βέβαια προσαρμοσμένο στη φιλοσοφία ενός μικρού αυτόνομου αυτοκινήτου πόλης στο οποίο έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην αεροδυναμική, την λειτουργικότητα αλλά και την αισθητική. Η κατασκευή του θα γίνεται από ελαφριά συνθετικά υλικά ενώ θα μπορεί να φιλοξενεί έως και πέντε επιβάτες με τα καθίσματα να είναι περιστρεφόμενα κατά 180 μοίρες ενώ και οι δύο εμπρός επιβάτες έχουν στη διάθεσή τους ένα joystick με το οποίο μπορούν να ελέγξουν την κίνηση του αυτοκινήτου εάν το θελήσουν.


Spread the love