//Δάσκαλος σε γονείς και μαθητές για μάσκα: «Είναι ένα κομμάτι πανί, δεν φιμώνει, δεν σκοτώνει»

Δάσκαλος σε γονείς και μαθητές για μάσκα: «Είναι ένα κομμάτι πανί, δεν φιμώνει, δεν σκοτώνει»

Spread the love

«Θα φροντίσουμε τα παιδιά να μάθουν αλλά και να ζήσουν και να παίξουν, όπως κάνουμε πάντα. Όλα θα πάνε καλά» το μήνυμά του

Μήνυμα στους μαθητές και τους γονείς τους για τη χρήση μάσκας ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς έστειλε δάσκαλος μέσα από το προφίλ του στο Facebook.

Ο κ. Γιάννης Καραλάκος εμφανίζεται καθησυχαστικός προς όλους γράφοντας χαρακτηριστικά ότι «η μάσκα είναι ένα κομμάτι πανί, δεν σκοτώνει, δεν φιμώνει».

Παράλληλα συμβουλεύει τους γονείς να δείχνουν με το προσωπικό τους παράδειγμα στα παιδιά πώς φοράμε τη μάσκα και διαβεβαιώνει ότι οι εκπαιδευτικοί θα αναλάβουν τη σωστή χρήση.

«Και θα φροντίσουμε τα παιδιά να μάθουν αλλά και να ζήσουν και να παίξουν, όπως κάνουμε πάντα. Όλα θα πάνε καλά» καταλήγει ο κ. Καραλάκος.

Η ανάρτηση του δάσκαλου έχει ως εξής:

Προς όλ@ς τ@ς μαθητές/τριες μου: σας περιμένω!

Προς τους γονείς που ανησυχούν: όλα θα πάνε καλά!

Η μάσκα είναι ένα κομμάτι πανί. Δεν είναι σύμβολο ούτε δηλητήριο. Δε σκοτώνει, δε φιμώνει, δε σώζει την ψυχή. Βοηθάει να μην μολύνουμε το ίδιο εύκολα τον κόσμο γύρω μας. Θα είναι απαραίτητη για λίγο καιρό ακόμα. Όπως με όλα τα θέματα προσωπικής υγιεινής, τα παιδιά εκπαιδεύονται και μαθαίνουν να το κάνουν σωστά.

Ξεκινήστε εσείς αρχικά να το απομυθοποιείτε και να τους δείχνετε πώς τη φοράμε. Βάλτε μάσκα και πηγαίνετε μαζί μια βόλτα στο σουπερμάρκετ ή στα Jumbo για να συνηθίσουν να μιλάνε και να κάνουν αλλά πράγματα φορώντας την. Δώστε τους μάσκες σε χαρούμενα χρώματα και σχέδια (τις οποίες μπορούμε να φτιάξουμε από παλιά μπλουζάκια ή σεντόνια) και η διάθεσή τους θα φτιάξει αμέσως.

Τη σωστή χρήση θα την αναλάβουμε εμείς. Και θα φροντίσουμε τα παιδιά να μάθουν αλλά και να ζήσουν και να παίξουν, όπως κάνουμε πάντα.
Όλα θα πάνε καλά!


Spread the love