//Δείξε σε κάποιον πόσο τον έχεις ανάγκη και εκείνος θα σου δείξει πόσο μπορεί να σε πονέσει

Δείξε σε κάποιον πόσο τον έχεις ανάγκη και εκείνος θα σου δείξει πόσο μπορεί να σε πονέσει

Spread the love

Η αλήθεια είναι πως ήθελα να γράψω κάτι σχετικό με την όλη κατάσταση που βιώνουμε , αλλά έλαβα αρκετά μηνύματα για να αναλύσουμε αυτό που βλέπετε πάνω στον τίτλο….ας το αναλύσουμε λοιπόν και αυτό.

Σχετικά με την παραπάνω σκέψη υπάρχουν πολλές θεωρίες/απόψεις, αλλά και γεγονότα που έρχονται σε κόντρα μεταξύ τους.

Πολλοί πιστεύουν πως το να δείχνεις πραγματικά το ενδιαφέρον σου στους ανθρώπους, αυτό αυτόματα μεταφράζεται ,και ως απόλυτη εξάρτηση- συναισθηματική από αυτόν που δέχεται το κύμα ¨αφοσίωσης¨.
Άλλοι πάλι θεωρούν, πως το να δείχνεις σε κάποιον το πόσο σημαντικός είναι στη ζωή σου (επαγγελματική, προσωπική, κοινωνική) είναι ένα δείγμα αδυναμίας, καθώς έτυχε να ακούσω πολλές φορές ¨Ο δυνατός άνθρωπος δεν έχει ανάγκη κανέναν¨

Η παγίδα δυστυχώς, βρίσκεται στο ότι πολλοί μπερδεύουν την αδυναμία με τη μοναχικότητα.
Βλέπεις ανθρώπους να φοβούνται να ανοιχθούν περισσότερο στους επαγγελματικούς τους κύκλους, με την επικοινωνία τους να συνοψίζεται στις ίδιες τυποποιημένες φράσεις : «Καλημέρα σας, Πως μπορούμε να σας εξυπηρετήσουμε , Καλή συνέχεια».
Και αυτή η μάστιγα επεκτείνεται και στους υπόλοιπους κύκλους της ζωής ενός ατόμου που έμαθε να λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο.

Υπάρχουν βέβαια και Ιστορίες που απέδειξαν, πως το να δείχνεις σε κάποιον την ανάγκη που του έχεις, γιατί γεμίζει τη ζωή σου, την καθημερινότητά σου, χρησιμοποιήθηκε ως όπλο εναντίον σου .

Αυτές τις Ιστορίες να τις κρατήσεις εφόσον τις έζησες, αλλά να μην αποτελούν την πυξίδα σου.

Ο άνθρωπος φτιάχτηκε για να μοιράζεται, τις σκέψεις, τα όνειρα, τις λύπες, τις χαρές αλλά και για να δείχνει παράλληλα και το πόσο σημαντικούς θεωρεί άλλους ανθρώπους στη ζωή του.

Ποιο θα ήταν το νόημα , ποια η ουσία αυτής της διαδρομής, αν χάναμε από φόβο έναν συνάδελφο/φίλο/σύντροφο, που αν του εκδηλώναμε το πόσο σημαντικός είναι στη ζωή μας , θα μπορούσε να γίνει μια σχέση ζωής.
Και αυτό γιατί κάτι είδαμε σε αυτόν. Μπορεί να είναι οι ιδέες, η ανθρωπιά , η χημεία.. αυτό είναι διαφορετικό σε κάθε περίπτωση.

Το «σε έχω ανάγκη» σημαίνει σε θέλω στη ζωή μου , όχι σε δένω στη ζωή μου.

Να θυμάστε, ότι η ζωή είναι ένα party και τίποτα παραπάνω.
Και αν θέλετε να δείτε ποιοι πραγματικά αξίζουν να μπουν στον δικό σας χορό, τολμήστε και δείξτε σε αυτούς το πόσο σημαντικοί είναι για εσάς και πόσο ανάγκη τους έχετε , γιατί ομορφαίνουν τη ζωή σας.

Αν κάποιοι χάσουν τα βήματα στην πορεία, εσείς θα έχετε κερδίσει στο μέτρημα.

Εκεί προφανώς φαίνεται αν είστε δυνατοί, στο σημείο που η ψευδαίσθηση ντύνεται με τα χρώματα της πραγματικότητας και σταματάτε να ζείτε στο ροζ συννεφάκι .

Δεν είμαστε δα, και όλοι για όλα.

Ν Μ Β


Spread the love