//Δεν θα γίνει κλήρωση του Κρατικού Πρωτοχρονιάτικου Λαχείου μετά από 93 χρόνια

Δεν θα γίνει κλήρωση του Κρατικού Πρωτοχρονιάτικου Λαχείου μετά από 93 χρόνια

Spread the love

Απ’ την επιβολή του δεύτερου lockdown δεν έχουν γίνει κληρώσεις λαχείων

Η παράδοση του κρατικού πρωτοχρονιάτικου λαχείου, που κρατά εδώ και 93 χρόνια, πέφτει τελικά «θύμα» της πανδημίας. Η κλήρωση δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί φέτος, κάτι που αναμένεται να γνωστοποιήσει επισήμως η Ελληνικά Λαχεία ΑΕ. Και τούτο διότι οι αρμόδιες Αρχές, όπως σημειώνουν αρμόδιοι κύκλοι του υπ. Ανάπτυξης, δεν πρόκειται να εξαιρέσουν έστω τους λαχειοπώλες απ’ την αναστολή λειτουργίας που έχει επιβληθεί στις δραστηριότητες γύρω απ’ τα τυχερά παίγνια.

Σημειώνεται πως απ’ την επιβολή του δεύτερου lockdown δεν έχουν γίνει κληρώσεις λαχείων, είτε του λαϊκού, ούτε του εθνικού.

Λόγω της 93χρονης παράδοσης που συνοδεύει το κρατικό λαχείο, η Ελληνικά Λαχεία ΑΕ προτίθετο να προχωρήσει στην κλήρωση, εφόσον βέβαια υπήρχε τρόπος να το διαθέσει μιας και είχε ανασταλεί η δραστηριότητα των καταστημάτων του ΟΠΑΠ, που αποτελούν τον κύριο κανάλι πώλησης, ακόμα και των λαχειοπωλών. Μάλιστα ακόμα και σήμερα στην επίσημη ιστοσελίδα ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την κλήρωση που παραδοσιακά γίνεται την τελευταία μέρα του έτους.

Ωστόσο για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, όπως δηλώνουν κύκλοι του υπ. Ανάπτυξης, δεν μπορεί να δοθεί εξαίρεση στο δίκτυο πωλήσεων των λαχείων και επομένως φέτος για πρώτη φορά δεν μπορεί να γίνει η κλήρωση.

Το Πρωτοχρονιάτικο Λαχείο ξεκίνησε το 1928 ως «Λαχείο Συντακτών», το οποίο εκδιδόταν από την Ένωση Συντακτών και μοίραζε διαμερίσματα, μαγαζιά, αυτοκίνητα, χρήματα ακόμα και… πολυκατοικίες. Η έκδοση του δεν σταμάτησε ούτε στα χρόνια της Κατοχής.

Καταργήθηκε επί χούντας το 1967 και επανακυκλοφόρησε άμεσα ως Πρωτοχρονιάτικο λαχείο, γνωστό και ως Ειδικό Κρατικό Λαχείο Κοινωνικής Αντίληψης.

Κυκλοφορεί μια φορά το χρόνο, τον Δεκέμβριο, και κληρώνει την τελευταία ημέρα του χρόνου.

Κάθε γραμμάτιο κοστίζει 5€.

Τα γραμμάτια του Λαχείου κυκλοφορούν σε σειρές των 100.000 γραμματίων που κάθε μια φέρει αριθμούς από 1 ως 100.000.

Κάθε χρόνο τυπώνεται σε σειρές των 100.000 γραμματίων. Μοιράζει στους τυχερούς άνω του 55% των ακαθαρίστων εισπράξεών του. Τα Καθαρά Έσοδα από αυτό το λαχείο παραχωρούνται στο Κράτος.


Spread the love