//Δεσκάτη: Όμορφες στιγμές στην 18η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών Ελλάδας – ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Δεσκάτη: Όμορφες στιγμές στην 18η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών Ελλάδας – ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Spread the love

Ο Δήμος Δεσκάτης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Δεσκάτης και  με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων  Εθελοντών Αιμοδοτών  (ΠΟΣΕΑ) διοργάνωσαν  την 18η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών, η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020, με στόχο τη διάδοση της τακτικής εθελοντικής αιμοδοσίας και απηύθυνε  ανοιχτή πρόσκληση σε όλους όσους θέλουν να στηρίξουν ενεργά αυτήν την δράση.

Ο Πανελλήνιος  Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών, στην προσπάθειά του να διαδώσει την ιδέα της εθελοντικής αιμοδοσίας, διοργανώνει κάθε χρόνο την Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία με σκοπό την μεταλαμπάδευση του μηνύματος της προσφοράς αίματος προς τον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπο.

Συγκεκριμένα, η τελετή της <<Φλόγας της Αγάπης>> ξεκίνησε  από την Πλατεία Εθνικής Αντίστασης του Δημαρχείου και ο τερματισμός μετά από διαδρομή εντός του οικισμού έγινε στην  κεντρική Πλατεία Δεσκάτης.

Μαθητές και εθελοντές αιμοδότες μετέφεραν  τη Φλόγα της Αγάπης μεταδίδοντας το μήνυμα της Εθελοντικής Προσφοράς της Αιμοδοσίας στηρίζοντας την επάρκεια αίματος στη χώρα μας.

Η εθελοντική αιμοδοσία είναι πράξη Ανθρωπιάς και Αλληλεγγύης!

 Η προσφορά αίματος είναι προσφορά ζωής!

Ευχαριστούμε θερμά για την συμμετοχή τους στην Λαμπαδηδρομία: τους μαθητές του  Γυμνασίου και Λυκείου Δεσκάτης , το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Δεσκάτης, το Αστυνομικό Τμήμα Δεσκάτης, το Κέντρο Υγείας Δεσκάτης για την προσφορά του αθενοφόρου στην εκδήλωση της Λαμπαδηδρομίας και τέλος τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης ‘’Γέφυρα Ζωής’’.

 

Τέλος ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης ‘’Γέφυρα Ζωής’’ πραγματοποίησε  λήψη δειγμάτων συμβατότητας του Μυελού των Οστών από τους παρευρισκόμενους εθελοντές που συμμετείχαν στην Λαμπαδηδρομία!

 


Spread the love