//Δεύτερη Διεθνής Διάκριση για το Εργαστήριο Σκηνογραφίας/Ενδυματολογίας της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας – ΦΩΤΟ

Δεύτερη Διεθνής Διάκριση για το Εργαστήριο Σκηνογραφίας/Ενδυματολογίας της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας – ΦΩΤΟ

Spread the love

Δεύτερη διεθνής διάκριση μέσα σε λίγες μέρες για το Εργαστήριο Σκηνογραφίας / Ενδυματολογίας, του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με τη συμμετοχή τεσσάρων φοιτητών έπειτα από διεθνή διαγωνισμό, στην έκθεση Σκηνογραφίας / Ενδυματολογίας που διοργανώνει η διαδικτυακή πλατφόρμα SchoolofScenography, με έδρα το Λονδίνο.

Συγκεκριμένα οι σκηνογραφικές και ενδυματολογικές μελέτες των Γιούλης Δούκα, ΑναστάσηΜεκερίδη, ΆνταςΜπιμπίρη και Μαρίας Παναγιωτόπουλου επιλέχθηκαν να συμμετάσχουν στην διαδικτυακή έκθεση με θέμα την όπερα LaTraviata του GiuseppeVerdi, που διοργανώνει η πλατφόρμα SchoolofScenography. Αξιοσημείωτο είναι ότι τα έργα των Γιούλης Δούκα και ΑναστάσηΜεκερίδη έχουν σαν αφορμή ιστορικά κτήρια και χώρους της πόλης της Φλώρινας, όπως το κτίριο της Αγίας Όλγας και το κτίριο του Δημαρχείου. Οι μελέτες των φοιτητών τοποθετούν τη σκηνική δράση των έργων στα εν λόγω ιστορικά κτήρια συνδέοντας το τοπικό στοιχείο με τη διεθνή καλλιτεχνική παράδοση. Οι σκηνογραφικές και ενδυματολογικές μελέτες των φοιτητών υπήρξαν αποτέλεσμα καλλιτεχνικής έρευνας στο πλαίσιο των διδακτικών ενοτήτων Σκηνογραφία / Ενδυματολογία για την Όπερα και Σκηνογραφία / Ενδυματολογία για την Τοποειδική Παράσταση Όπερας.

Η έκθεση είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί και με φυσικό τρόπο τον ερχόμενο Μάρτιο στο Λονδίνο, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, ενώ διαφορετικά θα παρουσιαστεί σε δεύτερο χρόνο.

Ο φορέας SchoolofScenography είναι αφιερωμένος στη διεθνή έρευνα στον τομέα της Σκηνογραφίας και Ενδυματολογίας σε επίπεδο καλλιτεχνικής πρακτικής και ακαδημαϊκής διδασκαλίας και έρευνας. Στις δράσεις του συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων διοργανώσεις workshops, διαλέξεων, παραστάσεων, εκθέσεων, εκδόσεις καθώς και η επιμέλεια και έκδοση του περιοδικού TheScenographer. Την επιμέλεια, οργάνωση και το συντονισμό της συμμετοχής των φοιτητών είχε ο διδάσκοντας του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών και Υπεύθυνος του Εργαστηρίου Σκηνογραφίας/Ενδυματολογίας, κ. Τάσος Πρωτοψάλτου.

Τα έργα της έκθεσης είναι επισκέψιμα στους διαδικτυακούς τόπους:

Facebook: School of Scenography Instagram: schoolofscenography

hdrpl


Spread the love