//Δήμος Άργους Ορεστικού: Μετά την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης ξεκινούν και οι ασφαλτοστρώσεις των δρόμων

Δήμος Άργους Ορεστικού: Μετά την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης ξεκινούν και οι ασφαλτοστρώσεις των δρόμων

Spread the love

Ένα ακόμη έργο που θα αλλάξει ριζικά την εικόνα του Άργους Ορεστικού και θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των δημοτών ξεκινάει το επόμενο διάστημα, αμέσως μετά από την ολοκλήρωση των εργασιών της ΔΕΔΑ και της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης.

Μετά λοιπόν από την υπογραφή της σύμβασης για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης της πόλης Άργους Ορεστικού την προηγούμενη εβδομάδα, ήρθε και η έγκριση του έργου της «Βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο οδικό δίκτυο της πόλης του Άργους Ορεστικού» με προϋπολογισμό 3,4 εκ. ευρώ μέσω του ταμείου Ανάκαμψης.

Ο Δήμος Άργους Ορεστικού φρόντισε για άλλη μια φορά με μεθοδικότητα και σοβαρότητα να προετοιμάσει και να καταθέσει έγκαιρα τη σχετική μελέτη και να δεσμεύσει τα απαραίτητα κονδύλια.

Αναλυτικά, το έργο «Δράσεις Βελτίωσης Οδικής Ασφάλειας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», αποτελείται από επτά υποέργα, πέντε της Περιφέρειας και δύο του Δήμου Άργους Ορεστικού:

  1. Βελτίωση οδικής ασφάλειας Π.Ε. Κοζάνης (9.500.000,00 €)
  2. Βελτίωση οδικής ασφάλειας Π.Ε. Καστοριάς (7.915.800,26 €)
  3. Βελτίωση κόμβων Γρεβενών, Καστοριάς, Φλώρινας και Κοζάνης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (3.500.000,00 €)
  4. Ισόπεδοι κυκλικοί κόμβοι Κ2 & Κ3 της οδού Δυτικής Εορδαίας (306.000,00 €)
  5. Κατασκευή κυκλικών κόμβων Φωτεινής – Μεταμόρφωσης και Γκιόλε (900.000,00 €)
  6. Βελτίωση οδικής ασφάλειας στο οδικό δίκτυο της πόλης Άργους Ορεστικού Δήμου Άργους Ορεστικού (3.448.275,86 €)
  7. Παροχή Υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου – Βασικού Μελετητή για το έργο: «Βελτίωση οδικής ασφάλειας στο οδικό δίκτυο της πόλης του Άργους Ορεστικού, Δήμου Άργους Ορεστικού» (51.724,13 €).

Η δημοτική Αρχή οφείλει για ακόμη μια φορά να ευχαριστήσει την Περιφερειακή Αρχή και ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη Γιώργο Κασαπίδη, για την άψογη συνεργασία σε όλα τα επίπεδα, συνεργασία που φέρνει αποτελέσματα για τον Δήμο και τους δημότες του Άργους Ορεστικού.

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ


Spread the love