//Δήμος Γρεβενών: “Έπεσαν” οι υπογραφές για να ξεκινήσει η ενεργειακή αναβάθμιση του 1ου Γυμνασίου Γρεβενών

Δήμος Γρεβενών: “Έπεσαν” οι υπογραφές για να ξεκινήσει η ενεργειακή αναβάθμιση του 1ου Γυμνασίου Γρεβενών

Spread the love

Με εντατικούς ρυθμούς εξελίσσεται το στρατηγικό σχέδιο του Δήμου Γρεβενών για την καθολική ενεργειακή αναβάθμιση δημοσίων κτιρίων που θα συμβάλλει στην αποτελεσματική και οριστική καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας η οποία μαστίζει διαχρονικά και με σκληρό τρόπο τον ορεινό μας Δήμο. Αναμφίβολα, το κοινωνικοοικονομικό φαινόμενο της ενεργειακής ένδειας ψαλιδίζει δραματικά αναγκαίους πόρους από πολίτες και φορείς, βάζοντας έτσι ανυπέρβλητα εμπόδια σε όποια προοπτική δυναμικής ανάπτυξης.

Ειδικότερα, την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020 υπεγράφη στο Δημαρχείο, συμφωνητικό για το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του 1ου Γυμνασίου Γρεβενών μεταξύ του Δημάρχου Γρεβενών κ.Γιώργου Δασταμάνη και των εκπροσώπων της αναδόχου κατασκευάστριας εταιρείας παρουσία του αρμόδιου Αντιδημάρχου Πολιτισμού, Παιδείας & Αθλητισμού κ.Δημήτρη Μπόλη.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η έναρξη των απαιτούμενων ηλεκτρομηχανολογικών και οικοδομικών εργασιών, προϋπολογισμού 515.000 ευρώ, αναμένεται να γίνει άμεσα και με την “πράσινη” αυτή παρέμβαση να χρηματοδοτείται από κονδύλια του ΕΣΠΑ και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη πρωτοπόρα δράση, που μειώνει δραστικά τα έξοδα θέρμανσης και βελτιώνει σημαντικά τη λειτουργική και αισθητική εικόνα ενός κτιρίου, θα εφαρμοστεί σε συνολικά 13 σχολεία του Δήμου μας, όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, όπως είχε δεσμευτεί προεκλογικά η Δημοτική Αρχή για την έμπρακτη και ουσιαστική στήριξη των δομών παιδείας των Γρεβενών.

 


Spread the love