//Δήμος Νεστορίου: Ξεκίνησε και ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση στο Κρανοχώρι – ΦΩΤΟ

Δήμος Νεστορίου: Ξεκίνησε και ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση στο Κρανοχώρι – ΦΩΤΟ

Spread the love

Δήμος Νεστορίου: Ξεκίνησε με γρήγορους ρυθμούς και ολοκληρώνεται σύντομα η ασφαλτόστρωση της εσωτερικής οδοποιίας του Κρανοχωρίου. Το έργο με αρχικό προϋπολογισμό 230.000 ευρώ, κατασκευάζεται από την ανάδοχο εταιρεία ΟΔΟΜΠΕΤΟΝ Α.Τ.Ε. (Α. Γάρος – Ξ. Κοχλιάδης – Χ. Γάρος).

Για το συγκεκριμένο έργο χρησιμοποιήθηκε ένα μέρος της μελέτης ανάπλασης που είχε εκπονήσει η Δημοτική Αρχή της περιόδου 2011-2014. Το έργο εντάχθηκε στο πρόγραμμα LEADER+ από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, έχοντας συμπεριλάβει ένα μέρος των δρόμων του οικισμού, αλλά όχι το σύνολό τους. Η νέα Δημοτική Αρχή συμπλήρωσε, από ίδιους πόρους, τη χρηματοδότηση που απαιτείτο, με αποτέλεσμα σήμερα να ασφαλτοστρώνονται όλοι οι δρόμοι, χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση.

Επίσης πριν την ασφαλτόστρωση, το προσωπικό του Δήμου, διόρθωσε όλα τα προβλήματα που παρουσίαζε το εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης του χωριού, ώστε στο μέλλον να μην παρουσιάζεται το φαινόμενο του «ράβε- ξήλωνε».

Ο Δήμαρχος Νεστορίου, με αφορμή το έργο αυτό, δήλωσε τα εξής:«Το έργο αυτό αποτελεί την πρώτη μεγάλη παρέμβαση στο Κρανοχώρι που σχετίζεται με την ποιότητα ζωής των κατοίκων, ενώ το 2021 θα ακολουθήσει η ένταξη στο πρόγραμμα “Α. Τρίτσης”, της μονάδας επεξεργασίας λυμάτων που θα λύσει ένα χρόνιο πρόβλημα του οικισμού. Σύντομα θα δοθεί σε οριστική λειτουργία το αρδευτικό δίκτυο της περιοχής, προς όφελος των παραγωγών του Κρανοχωρίου και της Πτελέας, ενώ οι αναπτυξιακές παρεμβάσεις της τετραετίας θα ολοκληρωθούν με την συντήρηση όλων των αγροτικών δρόμων και την επέκταση και βελτίωση του αρδευτικού δικτύου».


Spread the love