//Δόμνα Μιχαηλίδου και Μαρία Νάτσιου στους πληγέντες της Καρδίτσας – Σχέδιο δράσης κοινωνικής αλληλεγγύης

Δόμνα Μιχαηλίδου και Μαρία Νάτσιου στους πληγέντες της Καρδίτσας – Σχέδιο δράσης κοινωνικής αλληλεγγύης

Spread the love

Το διήμερο 23-24 Σεπτεμβρίου η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Δόμνα Μιχαηλίδου και η Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας κ. Μαρία Νάτσιου επισκέφτηκαν την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας προκειμένου μετά από εκτίμηση της κατάστασης να σχεδιάσουν ένα πλαίσιο δράσεων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την κακοκαιρία Ιανός, η οποία έπληξε πρόσφατα την περιοχή.

Δεν θα σταθούμε στα αντανακλαστικά της πολιτικής ηγεσίας, ούτε στην άμεση κινητοποίηση της κεντρική πολιτικής ηγεσίας να ακούσει τα προβλήματα της Περιφέρειας όταν μάλιστα εκείνη δοκιμάζεται από πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα. Η παρουσία και οι δεσμεύσεις άλλωστε του Πρωθυπουργού για άμεση ενεργοποίηση του κρατικού μηχανισμού έτσι ώστε να ανακουφισθούν οι πληγέντες ήταν καταλυτικές.

Αυτό που χρειάζεται και πρέπει να αναδειχθεί εξίσου είναι ο ύψιστος βαθμός και επίπεδο αλληλεγγύης που έδειξαν οι κάτοικοι της Καρδίτσας. Έχοντας χάσει αρκετοί την περιούσια και το βιός τους μέσα σε λίγες ώρες μετά από το χτύπημα ενός ακραίου καιρικού φαινομένου, έδειχναν να νοιάζονται και να βοηθούν τον συμπολίτη το ίδιο όπως και για τους εαυτούς τους. Η συμπαράσταση, η αλληλοβοήθεια και η συνεισφορά στον διπλανό και τον συνάνθρωπο ανέδειξαν με τον πιο εμφατικό τρόπο τον πραγματικό ορισμό της κοινωνικής αλληλεγγύης. Η δε αυταπάρνηση πολλών να δεχθούν βοήθεια προκειμένου να στραφεί αυτή σε κάποιον άλλον που ένιωθαν να έχει περισσότερη ανάγκη, δίνει ηχηρά και συγκλονιστικά μαθήματα ζωής


Spread the love