//Δωρεάν rapid test σήμερα μετά από καιρό και στο Άργος Ορεστικό – Το σχόλιο του νοσηλευτή Ζήση Ναούμ

Δωρεάν rapid test σήμερα μετά από καιρό και στο Άργος Ορεστικό – Το σχόλιο του νοσηλευτή Ζήση Ναούμ

Spread the love

Σήμερα Παρασκευή 14 Ιανουαρίου Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη τη χώρα και θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Η έκδοση ψηφιακής βεβαίωσης αποτελέσματος για τους διαγνωστικούς ελέγχους COVID-19 πραγματοποιείται από το gov.gr, στην υπηρεσία «Βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου κορονοϊού COVID-19». Η σύνδεση με τη συγκεκριμένη υπηρεσία απαιτεί τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο taxisnet.

Για τους μη εμβολιασμένους πολίτες η ψηφιακή βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος από το gov.gr είναι διαθέσιμη μόνον εφόσον ο έλεγχος έχει πραγματοποιηθεί σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο.

Τα δωρεάν Rapid test σήμερα Παρασκευή θα πραγματοποιηθούν:

Κέντρο Υγείας Καστοριάς, Καπετάν Κώττα 2, 08:30-15:30

Άργος Ορεστικό, Καστοριά, 09:30–12:30

Ο νοσηλευτής του Κέντρου Υγείας Άργους Ορεστικού, Ζήσης Ναούμ, αναφέρει για το θέμα της διενέργειας rapid test από τον ΕΟΔΥ:

Επιτέλους.
Θεωρώ πως η παρουσία του κλιμακίου ΕΟΔΥ στο Άργος Ορεστικό είναι απαραίτητη σε καθημερινή βάση, ειδικά τώρα που τα κρούσματα έχουν εκτοξευθεί.

Καθημερινά συμπολίτες μας για ιχνηλάτηση αναγκάζονται να πάνε στο πρώην ΙΚΑ Καστοριάς, η να περιμένουν ώρες στο κρύο έξω από το κέντρο υγείας που σημειωτέον σηκώνει βαρύ φορτίο κι έχει “φρακάρει” διότι συν τοις άλλοις εξυπηρετεί κι όλα τα σχολεία του δήμου. Επίσης ο ρόλος του κλιμακίου ΕΟΔΥ εκτός από την λήψη δείγματος είναι και συμβουλευτικός – οδηγίες προς τους νοσούντες (καραντίνα, κλπ).

Γι’ αυτό η παρουσία του καθημερινά κρίνεται αναγκαία.


Spread the love