//Δράσεις της Εταιρείας Τουρισμού της Περιφέρειας για την Δυτ. Μακεδονία – Οδηγίες προς φωτογάφους και επιχειρήσεις

Δράσεις της Εταιρείας Τουρισμού της Περιφέρειας για την Δυτ. Μακεδονία – Οδηγίες προς φωτογάφους και επιχειρήσεις

Spread the love

Η Εταιρεία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας σε μία προσπάθεια για την ηλεκτρονική τουριστική προώθηση της περιοχής έχει προβεί σε μία σειρά δράσεων που έχουν ως εξής:

●      Λογαριασμοί- Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

  Στην σημερινή εποχή τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (socialmedia) αποτελούν πλέον την αιχμή του δόρατος για την επικοινωνία με τον κόσμο, και κάθε τουριστικός οργανισμός πρέπει να διαθέτει ενεργούς λογαριασμούς σε Instagram, Facebook και YouTube με συχνή ανανέωση του περιεχομένου.

Η Εταιρεία Τουρισμού εδώ και λίγο καιρό δημιούργησε αντίστοιχους λογαριασμούς εμπλουτίζοντας τους τακτικά με άρθρα, αφιερώματα και φωτογραφίες από σημεία ενδιαφέροντος της περιοχής ενώ διάφορα μικρά σποτάκια κάνουν την εμφάνιση τους αναδεικνύοντας κάθε φορά μέσα από φωτογραφίες ομορφιές της περιφέρειας.

Παράλληλα δύο spot θα δημοσιευτούν το προσεχές διάστημα αναδεικνύοντας της περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας.

●    Η Ιστοσελίδα

 Οι απαιτήσεις μιας ιστοσελίδας ενός τουριστικού οργανισμού έχουν αυξηθεί. Η συχνή ενημέρωση και η δημιουργία κατάλληλου περιεχομένου είναι απαραίτητη ενώ η πλοήγηση πρέπει να είναι εύχρηστη και προσιτή στον επισκέπτη. Παράλληλα, η ιστοσελίδα πρέπει να αποτελείκαιένανδίαυλοεπικοινωνίαςπροςτιςεπιχειρήσειςπουδραστηριοποιούνταιστον τουρισμό (Β2Β) όπως και να ενεργοποιεί τον ντόπιο πληθυσμό στην προσπάθειααυτή.

Σε όλο αυτό το εγχείρημα βασικός παράγοντας είναι η εικόνα και συγκεκριμένα η φωτογραφία. Η περιοχή μας διαθέτει εξαιρετικούς φωτογράφους που με τον φακό τους έχουν κατά καιρούς απαθανατίσει όμορφα σημεία της περιοχής.

●    Γίνετε πρεσβευτές της Περιφέρειάς μας

 Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας, φωτογράφους και λάτρεις της φωτογραφίας να γίνουν πρεσβευτές της περιοχής μας μέσω των φωτογραφιών τους που θα χρησιμοποιηθούν για αυτόν τον σκοπό στην ιστοσελίδα της Εταιρείας Τουρισμού!

Οι φωτογραφίες στα άρθρα θα εμφανίζονται με περιγραφή της φωτογραφίας και το όνομα του φωτογράφου με copyright “…… © ……”, ενώ θα υπάρχει υποσελίδα με τους παρόχους του φωτογραφικού υλικού όπου θα αναγράφεται το πλήρες όνομα και ο σύνδεσμος για την ιστοσελίδα ή και τους λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης τους (socialmedia).

Οι καλύτερες και οι πιο ποιοτικές φωτογραφίες θα ανέβουν στην Ιστοσελίδα μας!

Το υλικό δε θα χρησιμοποιηθεί για εμπορικό σκοπό από την Εταιρεία αλλά μόνον για την ανάδειξη προορισμών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Ø Τρόποι αποστολήςφωτογραφιών

Ερασιτέχνες φωτογράφοι και λάτρεις του Instagram

Αναδείξτε και μοιραστείτε τις ωραιότερες φωτογραφίες σας στην πλατφόρμα ελεύθερου διαμοιρασμούφωτογραφιώνPixabay.Τοφωτογραφικόσαςυλικόμπορείτενατοανεβάσετε στην σελίδα Pixabay.comκαι η διαδικασία είναι αρκετάεύκολη.

https://www.facebook.com/pixabay/

 • β) ανεβάζετε τις φωτογραφίες πουθέλετε
 • γ)μελατινικούςχαρακτήρεςδημιουργείστετουλάχιστον3ετικέτεςπουαφορούντην κάθε φωτογραφία: 1) WestMacedonia, 2) Greece και 3) τηντοποθεσία.

Βασικές προδιαγραφές φωτογραφιών: Οι φωτογραφίες να είναι δικές σας. Να έχουν πολύ καλή ανάλυση (τουλάχιστον 3.000 pixel η μεγαλύτερη διάσταση). Να μην περιέχουν κόσμο που αφαιρεί την προσοχή (πχ τουρίστες).

 

Επαγγελματίες φωτογράφοι

Οι επαγγελματίες φωτογράφοι που επιθυμούν να βοηθήσουν μπορούν να στείλουν μέσω wetransfer.com το ψηφιακό αρχείο που επιθυμούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση etdyma@gmail.com. Παρακαλούμε η κάθε φωτογραφία στον τίτλο να αναφέρει το όνομα της περιοχής και της θέσης ενδιαφέροντος π.χ (Λίμνη_Ζάζαρη_Αμύνταιο.png). Επίσης παρακαλούνται να στείλουν και την ιστοσελίδα τους ή τον λογαριασμό κοινωνικής δικτύωσης για να το αναφέρουμε στην ιστοσελίδα μας.

 

Ενδεικτικό περιεχόμενο (με τις ονομασίες τους) που ζητάμε για να αναδείξουμε:

 • Γεφύρια, Καταρράκτες,Λίμνες

Μονές και Βυζαντινέςεκκλησίες

 • Μουσεία, Αρχαιολογικοίχώροι
 • Φωτογραφίες από πόλεις/χωριά- χειμώνα/καλοκαίρι (κτίρια παλιά,σημεία ενδιαφέροντος)
 • Δρόμοι του κρασιού(αμπελώνες)
 • Χιονοδρομικάκέντρα
 • Προορισμούς (Νυμφαίο, Νεστόριο κλπ)
 • Φύση (ΒάλιαΚάλντα,κλπ)
 • Φεστιβάλ,γιορτές
 • Δρώμενα, έθιμα και λοιπά στοιχεία πολιτιστικήςκληρονομιάς
 • Παραδοσιακή Κουζίνα (πχ. Κιχί, Κόκκινες ΠιπεριέςΦλωρίνης)

#visitwestmacedonia

 Μην ξεχνάτε να πατάτε “μου αρέσει», να ακολουθείτε και να κάνετε εγγραφή(like,follow και subscribe)


Spread the love