//Δράσεις τουρισμού και πολοτισμού στην Καστοριά στο πλαίσιο για τις “Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Δράσεις τουρισμού και πολοτισμού στην Καστοριά στο πλαίσιο για τις “Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Spread the love

Στο πλαίσιο του ετήσιου εορτασμού του θεσμού για τις “Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς” και την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, η Αντιδημαρχία Τουρισμού, Πολιτισμού & Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Καστοριάς, η Μακεδνός Α.Ε. και η Κοινωφελής Επιχείρηση ΟΡΕΣΤΙΑΣ συμμετέχουν κι εφέτος, όμως με δραστηριότητες και προτάσεις συνεργασίας που επιβάλλουν τα συνεχώς τροποποιούμενα υγειονομικά πρωτόκολλα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

 

  • Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου

Ελεύθερη είσοδος στο Σπήλαιο Δράκου, στον Λιμναίο Οικισμό και στο Ενυδρείο

  • Σάββατο 26 και Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου

Ελεύθερη είσοδος στη μόνιμη έκθεση φωτογραφίας του Λεωνίδα Παπάζογλου στο αρχοντικό Βέργου. Ώρες λειτουργίας: 11:00 – 16:00

Σημειώνεται ότι στον εορτασμό συμμετέχει και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς με το Βυζαντινό Μουσείο και το αρχοντικό Τσιατσιαπά να έχουν ελεύθερη είσοδο το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι σε όλους τους κλειστούς χώρους η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική καθώς επίσης και η τήρηση των σχετικών επίσημων εγκυκλίων και οδηγιών για την αντιμετώπιση του covid-19

Παράλληλα, όλες οι σχετικές Δομές του Δήμου Καστοριάς, η  Εταιρεία ΜΑΚΕΔΝΟΣ Α.Ε., η Κοινωφελής Επιχείρηση ΟΡΕΣΤΕΙΑΣ βρίσκονται σε πλήρη συντονισμό και συνεργασία με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Τουρισμού κ. Χρήστο Μουρατίδη με στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη και καλύτερη προβολή της περιοχής μας.

Προς την κατεύθυνση αυτή συνέδραμαν και συνέβαλαν ουσιαστικά για την πραγματοποίηση τηλεοπτικών γυρισμάτων που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα στην Καστοριά από τον τηλεοπτικό σταθμό TV-100, την εκπομπή “Happy Traveller” καθώς και εκπομπών της ΕΡΤ με ζωντανές συνδέσεις από  Καστοριά και το Λιμναίο Οικισμό.

 

 

 

 


Spread the love