//Δυναμική η πολιτική ομιλία του Παύλου Πολάκη στην Καστοριά – ΦΩΤΟ

Δυναμική η πολιτική ομιλία του Παύλου Πολάκη στην Καστοριά – ΦΩΤΟ

Spread the love

Με δυναμισμό ολοκληρώθηκε στην Καστοριά,  η πολιτική ομιλία του Παύλου Πολάκη, μέλους της Πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  και πρ. αναπληρωτή Υπουργού Υγείας που πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση της ΝΕ Καστοριάς, στο πλαίσιο περιοδειών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε όλη τη χώρα για να μεταφέρουμε το μήνυμα της αναγκαίας πολιτικής αλλαγής που έχει ανάγκη ο τόπος μας εδώ και αρκετό καιρό .

Τον Παύλο Πολάκη προλόγισαν ο Συντονιστής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Καστοριάς Γιάννης Χατζηκυριακίδης και η βουλευτής Καστοριάς Ολυμπία Τελιγιορίδου.

Στην ομιλία του περιέγραψε τη ζοφερή πραγματικότητα που βιώνει ο λαός μας από την καταστροφική λαίλαπα της κυβέρνησης της ΝΔ και περιέγραψε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την έξοδο από τη κρίση.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Παύλος Πολάκης αναφέρθηκε στην κυβέρνηση Μητσοτάκη που μετά από τρία χρόνια διακυβέρνησης απέδειξε ότι ήρθε για να ξεπουλήσει τη δημόσια περιουσία, να φτιάξει ένα αυταρχικό πελατειακό κράτος υποκλοπών και παρακολουθήσεων, να φτιάξει ένα «επιτελικό κράτος» για να ελέγχει τη ροή του χρήματος και να έχουν τα μέλη της παράπλευρα οφέλη από μίζες και από deals. Μια κυβέρνηση που δεν μπορεί και δεν θέλει να βάλει φραγμό στην τεράστια ενεργειακή κρίση και την επερχόμενη επισιτιστική κρίση γιατί είναι δέσμια μεγάλων συμφερόντων.

Είναι χαρακτηριστικό, συνέχισε, πως αυτή τη στιγμή στη χώρα μας ο ενεργειακός πληθωρισμός χτυπάει ταβάνι, τα νοικοκυριά στενάζουν από τις αυξήσεις στο ρεύμα και στα καύσιμα, γεγονός  που κάνει αδύνατη τη συνέχιση μιας κανονικής ζωής. Η κυβέρνηση  δεν παίρνει κανένα μέτρο όπως πχ να βάλει πλαφόν στη χονδρική του ρεύματος, να επαναφέρει το ποσοστό κέρδους στη διύλιση στα 7 με 9 δολάρια το βαρέλι και όχι να το αφήνει να είναι στο 35-36 που είναι τώρα, να μειώσει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης, να ενισχύσει με πραγματικούς όρους τα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αντίθετα ακόμη  και τα χρήματα που έχουν έρθει μέχρι στιγμής απ’ το Ταμείο Ανάκαμψης αντί να τα διαθέσει στην πραγματική οικονομία προτιμά να τα δώσει σε 50-100 μεγάλους επιχειρηματίες – φίλους της ή και σε κάποια στελέχη της, όπως τον κ. Μαραβέγια, που κατάφερε συστήνοντας μια ΙΚΕ με μετοχικό κεφάλαιο 5.000 ευρώ, να πάρει επιδότηση από τον Αναπτυξιακό νόμο ύψους 4,2 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτή η κυβέρνηση είναι αναγκαιότητα να φύγει και θα φύγει, συνέχισε ο κ. Παύλος Πολάκης. Στη θέση της θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Θα προσπαθήσουμε από τις πρώτες εκλογές να φτιαχτεί μία Προοδευτική κυβέρνηση, η οποία όμως θα έχει συγκεκριμένο πρόγραμμα. Θα επανακρατικοποίησει τη ΔΕΗ, θα χρησιμοποιήσει την Εθνική Τράπεζα ως δημόσιο τραπεζικό πυλώνα για να αναγκάσει και τους άλλους να συμπεριφερθούν όπως πρέπει, θα αυξήσει το βασικό μισθό στα 800 ευρώ, θα θεσπίσει την αυτόματη τιμαριθμική αναπροσαρμογή, θα στηρίξει τα νέα ζευγάρια ειδικά στο τεράστιο στεγαστικό πρόβλημα που υπάρχει για να έχουμε και μία απάντηση στο δημογραφικό πρόβλημα, θα ενισχύσει, όπως έκανε και την προηγούμενη φορά το κοινωνικό κράτος, θα στηρίξει την υγεία, την παιδεία, την πρόνοια και τους συνταξιούχους ακόμα περισσότερο γιατί τώρα δεν έχουμε πάνω από το κεφάλι μας τους θεσμούς να μας λένε «μην κάνεις αυτό, μην κάνεις εκείνο» για να βάλουμε τη χώρα σε ένα δρόμο δίκαιης ανάπτυξης, με δικαιοσύνη παντού. Με θεσμικά μέτρα για τη δικαιοσύνη για να τιμωρηθούν αυτοί που χρεοκόπησαν τη χώρα και όχι να αθωώνονται με αδιευκρίνιστες καταθέσεις ή αμετάφραστες υποθέσεις ή μετά από 15 χρόνια καθυστέρηση να βγαίνει ο Χριστοφοράκος ως αμόλυντο παιδί, αυτός που διέφθειρε το πολιτικό σύστημα της χώρας.

Μάθαμε από την προηγούμενη διακυβέρνηση, νομίζω ότι ο κόσμος που τον κορόιδεψε η ΝΔ ότι θα έφερνε πολλές και καλά αμειβόμενες δουλειές, ότι θα έφερνε δικαιοσύνη, ότι θα έφερνε αξιοκρατία, ενώ γέμισε τον κόσμο μετακλητούς και καλοπληρωμένα Golden Boys που ροκανίζουν τον ιδρώτα του ελληνικού λαού,  που έλεγε ότι η συμφωνία των Πρεσπών ήταν προδοσία αλλά τώρα την τιμάει, που έλεγε ότι κάψαμε το Μάτι αλλά τώρα φταίει η κλιματική αλλαγή για όλες τις πυρκαγιές που έκαψαν την Εύβοια με μηδέν μποφόρ.  Νομίζω ότι πλέον είναι φανερά στα μάτια του κόσμου πάρα πολλά πράγματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δυναμώσει είναι ένα κόμμα που έχει 170-180.000 μέλη, δικτυώνεται στην κοινωνία, δικτυώνεται στους κοινωνικούς και μαζικούς χώρους και η επόμενη φορά θα είναι πολύ διαφορετική από την προηγούμενη.

Η Βουλευτής Καστοριάς κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου στο καλωσόρισμα της  αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Καστοριά με το τεράστιο κόστος ενέργειας όπως αποτυπώθηκε και στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας των φορέων της πόλης την προηγούμενη μέρα. Η κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου αναφέρθηκε επίσης γενικότερα στην καταστροφή που έχει επιφέρει η ΝΔ στην περιοχή μας, με τις απαράδεκτες επιλογές της στα  πανεπιστήμια,  τον τομέα της υγείας, την ανεργία, τις αγροτικές υποδομές, τον πρωτογενή τομέα, τον τουρισμό, το φυσικό αέριο, τον φορέα διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών, τον εμπορικό κόσμο και τον τομέα της εστίασης που δεινοπαθεί. Τέλος τόνισε πως χρειάζεται όλοι και όλες μαζί να υπερασπιστούμε τις κοινωνικές κατακτήσεις και τις πολιτικές ελευθερίες που υπονομεύει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η λαϊκή ετυμηγορία θα επιστρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη διακυβέρνηση της χώρας για να αποκαταστήσει την ζημιά που προκαλεί η πιο επικίνδυνη δεξιά που γνώρισε ο τόπος μετά την Μεταπολίτευση.

Είναι πλέον ξεκάθαρο πως ο τόπος χρειάζεται πολιτική αλλαγή!

 

 


Spread the love