//Δύσκολες ώρες – Η Καστοριά θρηνεί τον ποιμένα της – Στις 11.00 το ύστατο χαίρε

Δύσκολες ώρες – Η Καστοριά θρηνεί τον ποιμένα της – Στις 11.00 το ύστατο χαίρε

Spread the love

Στον Ιερό Μητροπολοτικό Ναό, Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην Καστοριά, βρίσκεται στο σκήνωμα του μακαριστού Μητροπολίτου μας κυρού Σεραφείμ.

Το σκηνώμα έφθασε στον Μητροπολιτικό Ναό λίγο μετά τις 7.00 η ώρα το πρωί και τοποθετήθηκε στο σολέα του Ναού. Κατά την διάρκεια όλης της νύχτα, Ιερείς ανέγνωζαν και συνεχίζουν το Ιερό Ευαγέλλιο.

Στις 11.00 το πρωί θα αρχίσει η εξόδιος ακολουθία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Διδυμοτείχου κ.κ Δαμασκηνού, ως εκπροσώπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, του Τοποτηρητή της χηρευούσης Ιεράς Μητροπόλεως Καστοριάς, Σεβ. Μητροπολίτου Γρεβενών κ.κ Δαυίδ και των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Φθιώτιδος κ.κ Συμεών και Σισανίου και Σιατίσης κ.κ Αθανασίου.

Δυστυχώς, λόγω των αυστηρών μέτρων για την προστασία της υγείας, δεν επιτρέπεται η παρουσία κόσμου, παρότι όλη η Καστοριά θρηνεί για τον πολυαγαπημένο ποιμένα της, που τόσο άδικα και πρόωρα έφυγε από την ζωή για τα επουράνια.

Όλη η ακολουθία θα μεταδοθεί ζωντανά από τον τηλεοπτικό σταθμό 4Ε (Όσιος Νικάνωρ για την Δυτική Μακεδονία) αλλά και διαδικυτακά. Ο ditikostipos.gr επίσης θα μεταδόσει την εξόδιο ακολουθία του μακαριστού ποιμένα μας, ώστε ο όλος ο πενθηφόρος λαός της Καστοριάς, έστω με αυτόν τον τρόπο να δώσει το ύστατο χαίρε και τελευταίο ασπασμό στον πολύκλαυαστό Δεσπότη μας!

 


Spread the love