//Εγκαίνια Παρεκκλησίου στο Ακόντιο Διποταμίας – ΦΩΤΟ

Εγκαίνια Παρεκκλησίου στο Ακόντιο Διποταμίας – ΦΩΤΟ

Spread the love

Κοντά στα σύνορα με την Αλβανία, βρίσκεται το χωριό Ακόντιο, που ανήκει στην Αρχιερατική Περιφέρεια της Διποταμίας Καστοριάς. Το χωριό αυτό, δυστυχώς, έχει ερημώσει από το 1970, όμως η αγάπη των κατοίκων της γύρω περιοχής κρατά ζωντανή την παρουσία των ναών και των κατοικιών του χωριού.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Αρχιερατικός Επίτροπος της περιοχής, π. Ελευθέριος Συτιλίδης και περίοικοι ανέλαβαν την ανακαίνιση του Ιερού Παρεκκλησίου Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και έτσι σήμερα, 19 Σεπτεμβρίου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ βρέθηκε στο χωριό προκειμένου να τελέσει τα ιερά εγκαίνια του Παρεκκλησίου αυτού.

Μαζί με τον Σεβασμιώτατο συλλειτούργησαν ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Νικόλαος Γιαννουσάς, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Διποταμίας π. Ελευθέριος Συτιλίδης και άλλοι ιερείς της περιφέρειας. Ο Σεβασμιώτατος εξηγούσε καθ’ όλη τη διάρκεια των εγκαινίων τα γενόμενα εντός του ιερού βήματος, ενώ στο τέλος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και να επαινέσει όσους συνέβαλαν για την ανακαίνιση και ανάδειξη αυτού του Παρεκκλησίου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

imkastorias.gr


Spread the love