//Εκπληκτικό: Δείτε πως ο Νίκος Κέντης μεταμόρφωσε έπιπλα που ήταν για τα σκουπίδια σε έργα τέχνης! – ΦΩΤΟ

Εκπληκτικό: Δείτε πως ο Νίκος Κέντης μεταμόρφωσε έπιπλα που ήταν για τα σκουπίδια σε έργα τέχνης! – ΦΩΤΟ

Spread the love

Το όνομα του Νίκου Κέντη από το Άργος Ορεστικό, δεν έχει απλά ξεπεράσει τα όρια του νομού Καστοριάς, αλλά εδώ και λίγο καιρό, έχει ξεπεράσει με τις ξεχωριστές ξύλινες δημιουργίες του, ακόμα και τα όρια της Ελλάδας, αφού πολλές από αυτές έχουν ταξιδέψει σε χώρες του εξωτερικού, αλλά για αυτό θα μιλήσουμε πιο αναλυτικά κάποια άλλη στιγμή!

Σήμερα θα δούμε τρείς περιπτώσεις επίπλων που ο δημιουργικός Νίκος Κέντης, τα μετέτρεψε σε αριστουργήματα, που άνετα το λιγότερο που μπορεί να πει κανείς, είναι ότι μπορούν να σταθούν ακόμα και σε παλάτια και ανάκτορα δίχως καμιά υπερβολή. Τα έπιπλα αυτά, μπορεί να μην είναι εξ αρχής δικές του δημιουργίες, ήταν όμως έπιπλα αντίκες, που η φθορά του χρόνου τα έχει κανταντήσει για τα σκουπίδια. Οι ιδιοκτήτες τους όμως, που προφανώς τα αγαπούσαν, τα έδωσαν για αναπαλαίωση στον άριτστο τεχνίτη και δημιουργό Νίκο Κέντη, που πιθανόν ούτε και οι ίδιοι περίμεναν τα αποτέλεσμα που θα δείτε παρακάτω, που τουλάχιστον εμάς μας άφησε άφωνους!

Τα έπιπλα που θα δείτε είναι ένας μπουφές, μια κρεβατοκάμαρα και μια συρταριέρα. Ας τα δούμε ένα ένα, πως ήταν και πως έγιναν στα χέρια του Νίκου Κέντη. Φυσικά εκτός από το γενικό αποτέλεσμα, αξίζει να δείτε με προσοχή την λεπτομέρεια σε κάθε δουλειά του.

Τον Νίκο Κέντη, θα τον βρείτε στο εργαστήριο της εταιρείας του GEPETO στο Άργος Ορεστικό, πίσω από το 1ο Γυμνάσιο.

Μπουφές

Κρεβατοκάμαρα

Συρταριέρα


Spread the love