//Ενας Καστοριανός νέος υφυπουργός Άμυνας Έρευνας και Μηχανικής των ΗΠΑ

Ενας Καστοριανός νέος υφυπουργός Άμυνας Έρευνας και Μηχανικής των ΗΠΑ

Spread the love

Ο Σύλλογος Καστοριανών ′′ΟΜΟΝΟΙΑ ′′ Νέα Υόρκη συγχαίρει τον δικό μας Μάικλ Κράτσιο που ορίσθηκε Υφυπουργός Άμυνας Έρευνας και Μηχανικής των ΗΠΑ!

Ο Κράτσιος είναι ο Γενικός Διευθυντής Τεχνολογίας των Ηνωμένων Πολιτειών και έχει ηγηθεί της ανάπτυξης και της εκτέλεσης της εθνικής ατζέντας πολιτικής τεχνολογίας της Διοίκησης από το 2017. Υπό την ηγεσία του, ο Λευκός Οίκος έχει ξεκινήσει σημαντικές εθνικές πρωτοβουλίες και στρατηγικά σχέδια για την τεχνητή νοημοσύνη, την κβαντική υπολογιστική , αυτόνομα οχήματα, εμπορικά drones, εκπαίδευση STEM και προηγμένη κατασκευή. Υπήρξε αναπόσπαστος στις προσπάθειες του Προέδρου για επέκταση 5 G και ευρυζωνικές επικοινωνίες πανεθνικά.
Ο Μάικλ Κράτσιος γεννήθηκε στο Σάλσμπερι του Μέριλαντ, το οποίο είναι επίσης το σπίτι της διάσημης οικογένειας Σαρμπάνη, του πρώην γερουσιαστή Paul Sarbanes και του βουλευτή John Sarbanes. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Princeton το 2008, όπου έλαβε το βραβείο Hellenic Studies Senior Thesis.
Η μητέρα του, Μαρία, μετανάστευσε στις ΗΠΑ από το ελληνικό νησί της Χίου.
Ο παππούς του (από τον πατέρα του Ιωάννη) μετανάστευσε στις ΗΠΑ από την Καστοριά. Ο Κράτσιος μεγάλωσε μιλώντας ελληνικά στο σπίτι και γνωρίζει άπταιστα τα ελληνικά.

 

Το είδαμε στο fοuit.gr


Spread the love