//ΕΝΕΕΓΥΛ Καστοριάς: Ολοκλήρωση ενδοσχολικής επιμόρφωσης Πρώτων Βοηθειών – ΦΩΤΟ

ΕΝΕΕΓΥΛ Καστοριάς: Ολοκλήρωση ενδοσχολικής επιμόρφωσης Πρώτων Βοηθειών – ΦΩΤΟ

Spread the love

Ολοκληρώθηκε αυτή την εβδομάδα η ενδοσχολική επιμόρφωση που πραγματοποιήθηκε στους εκπαιδευτικούς του σχολείου από τον Ερυθρό Σταυρό (Τοπικό παράρτημα Καστοριάς).

Η επιμόρφωση που πραγματοποιήθηκε είχε διάρκεια 15 ωρών και ολοκληρώθηκε εκτος σχολικού ωραρίου σε πέντε τρίωρα «μαθήματα» σε αίθουσα της σχολικής μας μονάδα.

Την επιμόρφωση μας ανέλαβε και έφερε σε πέρας η κ. Βούρδα Ελισάβετ εκπαιδεύτρια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού , η οποία με την άρτια κατάρτιση της και αμεσότητα κατάφερε να μας μεταφέρει σημαντικές για εμάς γνώσεις . Τόσο θεωρητικές όσο και πρακτικές.

Περίπου 100 εκατομμύρια ατυχήματα συμβαίνουν κάθε χρόνο στην Ευρώπη (εργατικά, οικιακά) πολλά από τα οποία αφήνουν μόνιμη αναπηρία και κάποια αποβαίνουν μοιραία. Το 80% αυτών των τυχαίων περιστατικών, μάλιστα, συμβαίνουν μέσα στο σπίτι. Τα πρώτα λεπτά μετά από ένα ατύχημα και μέχρι να μεταφερθεί ο τραυματίας στο νοσοκομείο, είναι καθοριστικά για την έκβαση του περιστατικού. Εδώ ακριβώς έρχεται ο ρόλος των Πρώτων Βοηθειών, απλών δηλαδή κινήσεων, με συγκεκριμένη όμως σειρά και τρόπο εκτέλεσης, οι οποίες στην κυριολεξία σώζουν ζωές. Η γνώση Πρώτων Βοηθειών είναι κάτι παραπάνω από ζωτικής σημασίας.

ΕΝΕΕΓΥΛ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

 


Spread the love