//Ενημέρωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης για τους τρόπους εξυπηρέτησης των πολιτών

Ενημέρωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης για τους τρόπους εξυπηρέτησης των πολιτών

Spread the love

Με αφορμή τα λαμβανόμενα μέτρα πρόληψης για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοΐού, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας,  υπενθυμίζει τα ακόλουθα, σχετικά με την προσέλευση πολιτών στις Αστυνομικές Υπηρεσίες:

 

  • Έκδοση δελτίων ταυτότητας και διαβατηρίων Ελλήνων πολιτών

Η κατάθεση των αντίστοιχων δικαιολογητικών και η έκδοση δελτίων ταυτότητας και διαβατηρίων θα πραγματοποιείται κατόπιν τηλεφωνικής προσυνεννοήσεως των πολιτών με τις αντίστοιχες Υπηρεσίες και καθορισμού συγκεκριμένης ώρας προσέλευσης (ραντεβού) για την διεκπεραίωση των σχετικών αιτημάτων, προς αποφυγή συνωστισμού και συγχρωτισμού μεγάλου αριθμού πολιτών σε κλειστούς χώρους.

 

  • Προσέλευση πολιτών στα Τμήματα Τροχαίας

 

Η υποβολή αντιρρήσεων για τροχαίες παραβάσεις και αντίστοιχα η ενημέρωση των πολιτών για την εξέλιξή τους, θα γίνεται με την αρμόδια Υπηρεσία, με τη χρήση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

 

Επιπλέον, επειδή μεγάλος αριθμός πολιτών προσέρχεται στις Αστυνομικές Υπηρεσίες, προκειμένου να παραδώσει ή να παραλάβει τα στοιχεία κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί για τροχαία παράβαση (πινακίδες αριθμού κυκλοφορίας, άδεια οδήγησης κ.λπ. ), προκειμένου να αποφεύγεται η είσοδος πολλών ατόμων μαζί στους χώρους των Γραφείων για την εξυπηρέτησή τους, η προσέλευση των πολιτών θα γίνεται κατόπιν τηλεφωνικής προσυνεννοήσεως με την αρμόδια Υπηρεσία.

 

  • Προσέλευση πολιτών στα Αστυνομικά Τμήματα

 

Η υποβολή αιτημάτων για αντίγραφα από το βιβλίο αδικημάτων και συμβάντων και αντίστοιχα η ενημέρωση των πολιτών, θα γίνεται με την αρμόδια Υπηρεσία, με τη χρήση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

 

Επιπλέον, η προσέλευση των πολιτών στα Αστυνομικά Τμήματα, ώστε να προβούν σε θεώρηση γνησίου υπογραφής θα γίνεται κατόπιν τηλεφωνικής προσυνεννοήσεως με την αρμόδια Υπηρεσία, προκειμένου να αποφεύγεται η είσοδος πολλών ατόμων μαζί στους χώρους των Γραφείων για την εξυπηρέτησή τους.

 

  • Για επικοινωνία με την αντίστοιχη Υπηρεσία δείτε αναλυτικά εδώ: https://bit.ly/37g9HEO

 

Η πρόληψη για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού είναι ευθύνη όλων μας και η τήρηση των οδηγιών που παρέχονται από τους αρμόδιους φορείς κρίνεται επιβεβλημένη.

 


Spread the love