//Ενημερωτική ημερίδα για την παρουσίαση του έργου Complete και τον καταρροϊκό πυρετό στην Π.Ε. Φλώρινας.

Ενημερωτική ημερίδα για την παρουσίαση του έργου Complete και τον καταρροϊκό πυρετό στην Π.Ε. Φλώρινας.

Spread the love

Για την πρόληψη και αντιμετώπιση προσβολών των παραγωγικών ζώων από τον καταρροϊκό πυρετό ενημερώθηκαν, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας  της  Περιφερειακής Αρχής, οι κτηνοτρόφοι  της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, σε σχετική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας (Π. Ε. Φλώρινας) και το Κέντρο Κτηνιατρικών Ερευνών του ΕΛ.Γ.Ο. Δήμητρα, στη Φλώρινα, την Τρίτη 1/9/2020.

   Παράλληλα έγινε παρουσίαση του διευρωπαϊκού έργου Complete που συμμετέχει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και οι παραγωγοί ενημερώθηκαν για την ανάπτυξη και εφαρμογή καινοτόμων λύσεων στα συστήματα διαχείρισης εκτροφών μηρυκαστικών, με σκοπό τη βελτίωση της υγείας και της παραγωγικότητας των ζώων, αλλά και  τη βελτίωση της ποιότητας και της ασφάλειας των παραγόμενων προϊόντων.

Επιπλέον παρουσιάστηκε το σχέδιο δράσης και τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης του καταρροϊκού και άλλων ζωονόσων, με την εφαρμογή ενός μοντέλου που προκύπτει από πρωτοποριακή έρευνα που αναπτύχθηκε το τελευταίο διάστημα στη Δημοτική Μακεδονία.

Την ίδια περίοδο η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προχωρά στην αγορά εμβολίων με αρχική δαπάνη 80.000 ευρώ, ενώ στη συνέχεια θα εκταμιευθούν και άλλα ποσά για περισσότερα εμβόλια.

Το κόστος των εμβολιασμών που θα γίνουν, σε συμφωνία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, θα καλυφθεί αρχικά από την Περιφέρεια για τη γρηγορότερη υλοποίηση τους, ενώ τα χρήματα θα επιστραφούν συνολικά από το Υπουργείο την επόμενη χρονιά στην Περιφέρεια.

Τέλος, οι ενημερωτικές ημερίδες για τον καταρροϊκό και το διακρατικό πρόγραμμα Complete θα ολοκληρωθούν την επόμενη περίοδο, με αντίστοιχες δράσεις στην Π. Ε. Γρεβενών και Π. Ε Κοζάνης.


Spread the love